Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1699
Title: | Методичні вказівки і робочий зошит для проведення практичних занять зі студентами очної і заочної форм навчання в умовах ННДЦ БНАУ з дисципліни «Проектування та будівництво підприємств із виробництва і переробки продукції тваринництва» |
Other Titles: | Methodical instructions and a working notebook for conducting practical classes with full-time and part-time students in the conditions of NNDC BNAU on discipline "Design and construction of enterprises for the production and processing of livestock products" |
Authors: | Малина, Василь Вікторович Malyna, Vasily Гришко, Віталій Анатолійович Grishko, Vitaliі |
Keywords: | вентиляція;мікроклімат;освітленість;тепловий баланс;ventilation;microclimate;illumination;thermal balance;вентиляция;микроклимат;освещенность;тепловой баланс |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Методичні вказівки і робочий зошит для проведення практичних занять зі студентами очної і заочної форм навчання в умовах ННДЦ БНАУ з дисципліни «Проектування та будівництво підприємств із виробництва і переробки продукції тваринництва» підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня 6.130200 – бакалавр, напряму 6.090102 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / В.В.Малина ,В.А.Гришко – Біла Церква: БНАУ, 2015. – 42 с. |
Abstract: | Викладено мету, наведено теоретичне обґрунтування вентиляції тваринницьких приміщень та методики розрахунків: годинного об’єму вентиляції, кратності обміну повітря в приміщенні при знайденому годинному об’ємі вентиляції, об’єму вентиляції на одну тварину; необхідної загальної площі розрізу витяжних і припливних каналів, а також їх кількості тощо; розрахунку теплового балансу; освітленості; обчислення скотомісць та проведення аналізу номенклатури основних виробничих і допоміжних приміщень для складання Генерального плану. Кожне заняття включає самостійні завдання, питання для самоконтролю. Изложены цель, приведены теоретическое обоснование вентиляции животноводческих помещений и методики расчетов: часового объема вентиляции, кратности воздухообмена в помещении при найденном часовом объеме вентиляции, объема вентиляции на одно животное; необходимой общей площади разреза вытяжных и приточных каналов, а также их количества и тому подобное; расчета теплового баланса; освещенности; вычисления скотомест и проведения анализа номенклатуры основных производственных и вспомогательных помещений для составления Генерального плана. Каждое занятие включает самостоятельные задания, вопросы для самоконтроля. |
Description: | The purpose, the theoretical substantiation of ventilation of livestock premises and calculation methods are given: hourly volume of ventilation, multiplicity of air exchange in the room with the found hourly volume of ventilation, volume of ventilation per animal; the required total area of the section of exhaust and tidal channels, as well as their number, etc .; calculation of heat balance; illumination; calculation of cattle and analysis of the nomenclature of main production and auxiliary premises for the preparation of the master plan. Each class includes independent tasks, questions for self-control. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1699 |
metadata.dc.identifier.udc: | 631. 223 |
Appears in Collections: | Навчальні видання |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Metodychni_vkazivky.pdf | 1,46 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.