Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14979| Title: | Гігієнічні вимоги до фруктів, ягід садових і дикорослих |
| Other Titles: | Hygienic requirements for fruits, garden and wild berries |
| Authors: | Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Тишківська, Наталія Василівна Tishkіvska, Natalii Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Бартків, Лариса Григорівна Bartkiv, Larysa Тимошенко, Ольга Василівна Tymoshenko, Olha Гут, Тарас Павлович Hut, Taras Тарнавська, Марина Василівна Tarnavska, Maryna |
| Keywords: | гігієнічні вимоги;виробництва фруктів;фрукти;ягоди;транспортування;зберігання;реалізація;безпечність;якість;харчові продукти;продукти рослинного походження;експертиза;гігієна;санітарія;hygiene requirements;fruit production;fruits;berries;transportation;storage;realization;safety;quality;food products;plant-based products;expertise;hygiene;sanitation |
| Issue Date: | 2025 |
| Citation: | Гігієнічні вимоги до фруктів, ягід садових і дикорослих: методичні рекомендації / Н.М. Богатко, Н.В. Тишківська, А.Ф. Богатко та ін. - Біла Церква, 2025. - 60 с. |
| Abstract: | У методичних рекомендаціях подано гігієнічні вимоги щодо виробництва фруктів, транспортування, зберігання та реалізації на агропродовольчих ринках, оптових базах, у супермаркетах, магазинах тощо. Методики контролювання показників безпечності та якості харчових продуктів рослинного походження викладені згідно вимог нормативних документів, що здійснюються у державних лабораторіях Держпродспоживслужби, державних лабораторіях ветеринарносанітарної експертизи агропродовольчих ринках та виробничих лабораторіях переробних підприємств харчової галузі України. Методичні рекомендації будуть корисними для фахівців з ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи, студентів і магістрантів факультету ветеринарної медицини, науковців. |
| Description: | The methodological recommendations provide hygienic requirements for the production of fruits, transportation, storage and sale in agro-food markets, wholesale bases, supermarkets, shops, etc. Methods for controlling the safety and quality indicators of food products of plant origin are set out in accordance with the requirements of regulatory documents carried out in state laboratories of the State Service for Food Safety and Consumer Protection, state laboratories of veterinary and sanitary expertise in agro-food markets and production laboratories of food processing enterprises in Ukraine. The methodological recommendations will be useful for specialists in veterinary hygiene, sanitation and expertise, students and undergraduates of the Faculty of Veterinary Medicine, and scientists. |
| URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14979 |
| metadata.dc.identifier.udc: | 619:614.316634/.635.001 |
| Appears in Collections: | Навчальні видання |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| gigijenichni_vymogy.pdf | 1,11 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.