Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14806
Title: Спосіб виробництва стерилізованого спреду
Other Titles: The method of producing sterilized spread
Authors: Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Осіпенко, Інна Станіславівна
Osipenko, Inna
Ломова, Неоніла Миколаївна
Lomova, Neonila
Рудакова, Тетяна Василівна
Rudakova, Tetiana
Keywords: спред;spread;комбіновані високожирні вершки;combined high-fat creams;стерилізація;sterilization;консервування;preservation;емульгована комбінована молочна суміш;emulsified combined milk mixture
Issue Date: 10-Sep-2025
Publisher: Державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій"
Citation: Спосіб виробництва стерилізованого спреду: патент на корисну модель МПК А23D 7/00 (2025.01), А23D 9/00 (2025.01) / С. А. Наріжний, І. С. Осіпенко, Н. М. Ломова, Т. В. Рудакова .- № 160483; заявл. 26.02.2025; опубл. 10.09.2025; бюл.№ 37 .- 4 с.
Abstract: Спосіб виробництва стерилізованого спреду, що включає отримання, нормалізування, фасування, стерилізацію та охолодження високожирової основи, який відрізняється тим, що як високожирову основу використовують комбіновані високожирні вершки, які отримують з вершків з масовою часткою жиру 35 % та емульгованої комбінованої молочної суміші у співвідношенні 50:50, що складається із замінника молочного жиру, емульгатора і знежиреного молока та маслянки.
Description: A method for producing a sterilized spread, which includes obtaining, normalizing, packaging, sterilization and cooling a high-fat base, characterized in that the high-fat base uses combined high-fat creams obtained from cream with a mass fraction of fat of 35% and an emulsified combined milk mixture in a ratio of 50:50, consisting of a milk fat substitute, emulsifier and skimmed milk and buttermilk.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14806
metadata.dc.identifier.udc: 637.4
Appears in Collections:Інші публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Patent_160483.pdf680,25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.