Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14781
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Руденко, В’ячеслав Ігорович | - |
dc.contributor.author | Rudenko, Viacheslav | - |
dc.date.accessioned | 2025-10-02T07:51:40Z | - |
dc.date.available | 2025-10-02T07:51:40Z | - |
dc.date.issued | 2024-05-20 | - |
dc.identifier.citation | Руденко В. І. Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Олімп» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. С. Старостенко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 37 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14781 | - |
dc.description | The modern period of animal husbandry development is characterized by the creation of intensive-type animals, which are distinguished by high productivity indicators, technological suitability for the conditions of use in which they provide a high level of profitability of production. Therefore, the topic of the work, which is devoted to the analysis of milk production technology in LLC "Olymp" and its processing in PJSC "Yuriya" of the Cherkasy region, is relevant. Among the biological and technological characteristics of cattle evaluated in the work, there are milk productivity, morpho-functional qualities of the udder, reproductive capacity and the study of individual factors that affect the increase in the efficiency of milk production. Research has established that the average milk productivity of cows of this herd over 305 days of lactation was 6,555 kg of milk over the past three years. The hope of cows due to the improvement of the herd through the use of valuable breeder bulls is constantly increasing. As suggestions for further work with herd animals, it is desirable to find out the reasons for extending the service period in cows and eliminate them. The results of the research presented in the paper can be used to adjust the regional program of selection and breeding work on the Ukrainian black-spotted dairy breed. | uk_UA |
dc.description.abstract | Сучасний період розвитку тваринництва характеризується створенням тварин інтенсивного типу, які відрізняються високими показниками продуктивності, технологічною придатністю до умов використання в яких вони забезпечують високий рівень рентабельності виробництва продукції. Тому тема роботи, яка присвячена аналізу технології виробництва молока у ТОВ «Олімп» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області є актуальною. У числі біологічних і технологічних характеристик великої рогатої худоби, що оцінюються в роботі, знаходяться молочна продуктивність, морфо-функціональні якості вимені, відтворювальна здатність та вивчення окремих факторів які впливають на підвищення ефективності виробництва молока. Дослідженнями було встановлено, що молочна продуктивність за 305 днів лактації у корів даного стада на протязі трьох останніх років в середньому становила 6555 кг молока. Надій корів за рахунок удосконалення стада через використання цінних бугаїв-плідників постійно зростає. В якості пропозицій при подальшій роботі з тваринами стада, бажано з’ясувати причини подовження сервіс-періоду у корів та усунути їх. Результати досліджень, представлені в роботі, можуть бути використані для коригування регіональної програми селекційно-племінної роботи з української чорнорябої молочної породи. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський НАУ | uk_UA |
dc.subject | селекція | uk_UA |
dc.subject | selection | uk_UA |
dc.subject | молочна продуктивність | uk_UA |
dc.subject | breeder bulls | uk_UA |
dc.subject | бугаї плідники | uk_UA |
dc.subject | milk productivity | uk_UA |
dc.subject | порода | uk_UA |
dc.subject | breed | uk_UA |
dc.subject | надій | uk_UA |
dc.subject | line | uk_UA |
dc.subject | лінія | uk_UA |
dc.subject | hope | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Олімп» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of milk production technology at Olimp LLC and its processing at Yuria PJSC of Cherkasy region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.2 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Rudenko Viacheslav.pdf | 541,49 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.