Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14780
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПерепелиця, Мар'яна Григорівна-
dc.contributor.authorPerepelytsia, Mariana-
dc.date.accessioned2025-10-02T07:47:30Z-
dc.date.available2025-10-02T07:47:30Z-
dc.date.issued2024-05-16-
dc.identifier.citationПерепелиця М. Г. Аналіз технології виробництва та переробки м'яса гусей в умовах ПОП«Соколівка» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14780-
dc.descriptionThe economic and economic indicators of the agricultural enterprise were studied and the existing technology of goose breeding was analyzed. Using the specific material of the farm, an evaluation of the technology of goose meat production was carried out in LLC "Sokolivka" of the Cherkasy region. The indicators of product production (eggs and meat), features of feeding and maintenance of adult geese and young birds, organization of work on the farm, etc., were analyzed. Indicators of the economic efficiency of this industry are also presented with a corresponding analysis. Indicators of the reproductive qualities of geese mostly meet the recommended requirements for this breed, while the laying capacity of females is 42.0 eggs. per season, and the hatching of young goslings - 65.4%. The farm carries out primary processing of goose meat, in particular, part of the obtained products is used for the production of canned meat "Poultry meat in its own juice". The branch of goose farming in this farm is profitable, the level of profitability of production was 23.4% in 2023. The obtained results can be recommended and used in the production of goose meat in this farmuk_UA
dc.description.abstractосліджено господарсько-економічні показники діяльності сільськогосподарського підприємства та проведено аналіз існуючої технології вирощування гусей. Використавши конкретний матеріал господарства проведена оцінка технології виробництва гусятини в ТОВ “Соколівка ” Черкаської області. Проаналізовані показники виробництва продукції (яєць і м’яса), особливості годівлі і утримання дорослих гусей та молодняку, організації праці на фермі тощо. Приведені також з відповідним аналізом показники економічної ефективності цієї галузі. Показники відтворювальних якостей гусей, здебільшого відповідають рекомендованим вимогам для даної породи, при цьому несучість самок складає 42,0 яйця. за сезон, а вивід молодняку гусенят  65,4 %. В господарстві здійснюється первинна переробка м'яса гусей, зокрема частина отриманої продукції використовується для виготовлення м'ясних консервів «М'ясо птиці у власному соку». Галузь гусівництва в даному господарстві є прибутковою, рівень рентабельності виробництва продукції склав в 2023 р.- 23,4 %. Одержані результати можуть бути рекомендовані та використані при виробництві м’яса гусей в даному господарствіuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectрецепти комбікормівuk_UA
dc.subjectcompound feed recipesuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectвихід продукціїuk_UA
dc.subjectproduct yielduk_UA
dc.subjectпродуктивні якостіuk_UA
dc.subjectproductive qualitiesuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки м'яса гусей в умовах ПОП«Соколівка» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of production and processing of goose meat in the conditions of the private enterprise “Sokolivka”, Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Perepelytsia M.pdf661,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.