Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14747
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПалій, Віталій Леонідович-
dc.contributor.authorPaliy, Vitaliy-
dc.date.accessioned2025-09-29T12:31:55Z-
dc.date.available2025-09-29T12:31:55Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПалій В. Л. Аналіз та удосконалення технології вершкового масла: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент - Біла Церква, 2024. - 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14747-
dc.descriptionButter is a product included in the daily diet of Ukrainians, it is the main source of easily digestible animal fats and the so-called “good cholesterol”, which prevents the formation of atherosclerotic plaques in blood vessels. Analyzing the range of butter with fillers in Ukraine, we can say that this component is represented by two subgroups depending on the component composition: dessert and snack direction. One of the main tasks of butter production is to expand the range, improve the quality of butter, increase its biological value and dietary properties. The work has made a product calculation of raw materials, selected technological equipment for the production of functional butter with fillers (cryopowders from viburnum, black elderberry, sea buckthorn, pectin and fructose). The safety and quality indicators according to the HACCP system of the finished product are described and ways of ecologizing production are indicated. The introduction of new recipes for butter with fillers into production is economically feasible, since its profitability is 27%. The master's qualification work consists of 56 pages, 16 tables, 3 figures, a list of sources used, which includes 31 namesuk_UA
dc.description.abstractВершкове масло – продукт, що включений до щоденного раціону українців, це основне джерело легкозасвоюваних тваринних жирів і так званого «хорошого холестерину», що запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок в судинах. Аналізуючи асортимент вершкового масла з наповнювачами в Україні, можна сказати, що ця складова представлена залежно від компонентного складу двома підгрупами: десертного та закусочного спрямування. Однією із основних задач маслоробства є розширення асортименту, покращення якості масла, підвищення його біологічної цінності та дієтичних властивостей. В роботі зроблено продуктовий розрахунок сировини, підібрано технологічне обладнання для виготовлення вершкового масла функціонального призначення з наповнювачами (кріопорошками з калини, з бузини чорної, з обліпихи, пектином та фруктозою). Описано показники безпечності та якості за системою НАССР готового продукту та вказано шляхи екологізації виробництва. Впровадження у виробництво нових рецептів вершкового масла з наповнювачами є економічно доцільним, оскільки його рентабельність становить 27%. Кваліфікаційна робота магістра складається з 56 сторінок, 16 таблиць, 3 рисунків, списку використаних джерел, що включає 31 найменування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectвершкове маслоuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectнаповнювачіuk_UA
dc.subjectfillersuk_UA
dc.subjectпродуктовий розрахунокuk_UA
dc.subjectproduct calculationuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.subjectraw materialsuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectorganoleptic indicatorsuk_UA
dc.subjectмікробіологічні показникиuk_UA
dc.subjectmicrobiological indicatorsuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології вершкового маслаuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of butter technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.233uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПАЛІЙ В.Л..pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.