Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14716
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШкуратенко, Марина Леонідівна-
dc.contributor.authorShkuratenko, Maryna-
dc.date.accessioned2025-09-29T09:15:48Z-
dc.date.available2025-09-29T09:15:48Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationШкуратенко М. Л. Аналіз та удосконалення технології плавленого сиру: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О. С. Цехмістренко, доцент. - Біла Церква, 2024. - 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14716-
dc.descriptionThe purpose of the qualification work is to improve the health-improving processed cheese production method using pumpkin seed meal and nettle powder. The object of the study is processed cheese production methodof using pumpkin seed meal and nettle powder. The subject of research is pumpkin seed meal and nettle powder, processed cheese for health purposes. The qualification work contains an analysis of the development of the dairy industry in Ukraine, a review of domestic and foreign literary sources on existing cheese production methods. The most common methods of processed cheeses obtaining and new developments, in particular, the health-improving cheeses production are considered. The reviewed and analyzed data allowed us to choose the creation of processed cheese enriched with pumpkin seed meal and nettle powder as the direction of our own research. The chemical composition of functional ingredients sources is considered in the paper, and their influence on the human body is analyzed. In addition, the form of introduction of enrichers was chosen; parameters of the technological process of production of processed cheese enriched with pumpkin seed meal and nettle powder were developed and substantiated. Bachelor's thesis contains 56 pages, 4 tables, 0 drawings, list of used sources from 57 names, 7 annexes.uk_UA
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи є вдосконалення способу виробництва плавленого сиру оздоровчого призначення за використання шроту гарбузового насіння та порошку кропиви. Об'єктом вивчення є спосіб виробництва плавленого сиру з використанням шроту гарбузового насіння та порошку кропиви. Предметом досліджень є шрот гарбузового насіння та порошок кропиви, плавлений сир оздоровчого призначення. Кваліфікаційна робота містить аналіз розвитку молочної галузі в Україні, огляд вітчизняних та зарубіжних літературних джерел щодо існуючих способів виготовлення сиру. Розглянуто найпоширеніші способи отримання плавлених сирів та нові розробки, зокрема виробництво сирів оздоровчого призначення. Розглянуті та проаналізовані дані дозволили обрати як напрям власних досліджень створення плавленого сиру збагаченого шротом гарбузового насіння та порошком кропиви. В роботі розглянуто хімічний склад джерел функціональних інгредієнтів, проаналізовано їхній вплив на організм людини. Додатково була обрана форма внесення збагачувачів; розроблені та обґрунтовані параметри технологічного процесу виробництва плавленого сиру, збагаченого шротом гарбузового насіння та порошком кропиви. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 58 сторінок, 4 таблиці, 0 рисунків, список використаних джерел із 56 найменувань, 7 додатків.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectтехнологія виробництва сируuk_UA
dc.subjectcheese production technologyuk_UA
dc.subjectплавлений сирuk_UA
dc.subjectprocessed cheeseuk_UA
dc.subjectшрот гарбузового насінняuk_UA
dc.subjectpumpkin seed mealuk_UA
dc.subjectпорошок кропивиuk_UA
dc.subjectnettle powderuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології плавленого сируuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of processed cheese technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.352uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шкуратенко М.Л..pdf973,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.