Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14707
Title: Аналіз та удосконалення сухого часнику
Other Titles: Analysis and improvement of dried garlic
Authors: Мереженюк, Юлія Володимірвна
Merezhenyuk, Yulia
Keywords: сухого часнику;dry garlic;стандарт;standard;фото сепаратор;photo separator;якість;quality;обладнання;equipment
Issue Date: 2024
Publisher: БНАУ
Citation: Мереженюк Ю. В. Аналіз та удосконалення сухого часнику: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини та технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 52 с.
Abstract: Досліджено аналіз технології виробництва сухого часнику, Метою дослідження стала технологія удосконалення виробництва пелюстки сухого часнику та покращення якості фракцій меленого сухого часнику згідно технологічної карти. В роботі проаналізовано технологічну схему виробництва сухого часнику та опис апаратурно-технологічної схеми сухого часнику; зроблений розрахунок сировини для виготовлення; зроблена характеристика товарної продукції, сировини, основних і допоміжних матеріалів; розраховано продуктовий розрахунок сухого часнику, норми витрати сировини; проведено розрахунок та підбір технологічного обладнання; проведений аналіз контролю сировини для виготовлення сухого часнику та розраховано економічні затрати по обладнанню при виробництві сухого часнику. Завдяки модернізації виробництва ми суттєво покращили ефективність переробки сировини та підвищили вихід готової продукції. Фотосепаратори дозволяють нам досягти високої чистоти продукту, видаляючи всі види забруднень. Наприклад, фотосепаратор №1 обробляє до 12 тонн зубчиків за зміну, а №2 – до 8 тонн сухого часнику в гранулах. Результати досліджень мають важливе практичне значення, оскільки нові фасовані суміші спецій дозволять кожному кулінару легко створювати унікальні смакові комбінації. Наприклад, суміш із сухого часнику, гіркого перцю, цибулі та свіжої зелені додасть пікантності будь-якій страві. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінки, 11 таблиць, 18 рисунки, список використаних джерел із 30 найменувань.
Description: The analysis of the production technology of dry garlic was studied, The purpose of the study was the technology of improving the production of dry garlic petals and improving the quality of the fractions of ground dry garlic according to the technological map. The paper analyzes the technological scheme of dry garlic production and the description of the equipment and technological scheme of dry garlic; calculation of raw materials for production is made; characteristics of commercial products, raw materials, basic and auxiliary materials are made; the product calculation of dry garlic, raw material consumption rates were calculated; calculation and selection of technological equipment was carried out; an analysis of the control of raw materials for the production of dry garlic was carried out and the economic costs of equipment for the production of dry garlic were calculated. Thanks to the modernization of production, we significantly improved the efficiency of processing raw materials and increased the yield of finished products. Photoseparators allow us to achieve high product purity by removing all types of impurities. For example, photoseparator #1 processes up to 12 tons of cloves per shift, and 2 - up to 8 tons of dry garlic in granules. The research results have important practical significance, as new prepackaged spice mixes will allow every cook to easily create unique flavor combinations. For example, a mixture of dry garlic, bitter pepper, onion and fresh greens will add piquancy to any dish. The master's qualification work contains 54 pages, 11 tables, 18 figures, a list of used sources with 30 names.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14707
metadata.dc.identifier.udc: 664.59
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мережнюк Ю.В..pdf770,93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.