Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14693
Назва: Оцінка впливу елементів технології виробництва органічного насіння сої на безпечність для навколишнього природного середовища в умовах дослідного поля БНАУ
Інші назви: Assessment of the influence of elements of organic soybean seed production technology on safety for the natural environment in experimental field conditions BNAY
Автори: Караульний, Олексій Віталійович
Karaulnyi, Oleksii
Ключові слова: соя, насіння, сорт, врожайність, норма висіву, строк сівби.;soybean, seed, variety, yield, sowing rate, sowing period
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Караульний О.В. Оцінка впливу елементів технології виробництва органічного насіння сої на безпечність для навколишнього природного середовища в умовах дослідного поля БНАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / БНАУ; Науковий керівник Єзерковська Л.В. - Біла Церква, 2024. - 57 с.
Короткий огляд (реферат): Дипломну роботу присвячено теоретичному узагальненню і науковому обґрунтованню оцінки впливу елементів технології виробництва органічного насіння сої на безпечність для навколишнього природного середовища і встановлення оптимального поєднання елементів технології, виділення можливості комбінувати окремі оптимізовані елементи технології виробництва високоякісного насіннєвого матеріалу пшениці озимої в залежності від погодньокліматичних умов року, що склалися підчас сівби пшениці озимої, особливостей кореляційних звязків ознак насіннєвої продуктивності та посівних якостей насіння, а також економічних показників виробництва зерна і високоякісного насіння сої, що має суттєве теоретичне та практичне значення. Наведено результати дослідження щодо реалізації генетичного потенціалу сорту, а також дослідження з екології насіння та сортових ресурсів за зонального районування сортових ресурсів сої як складової ведення екологічного насінництва. Надзвичайно важливими критеріями добору сортів є їх пластичність до умов зовнішнього середовища, ступінь зимо- та холодостійкості, інтенсивність, стійкість і толерантність до шкідливих організмів, екстремальних факторів довкілля Отже, актуальним є поглиблення і розширення досліджень з метою теоретичного обґрунтування впливу окремих елементів інноваційної технології вирощування (норм, способів та строків сівби) на посівні якості та врожайні властивості нових сортів сої. Кваліфікаційна робота магістра містить 57 сторінок, 17 таблиць, 2 рисунків, список використаних джерел із 68 найменувань, 0 додатків.The thesis is devoted to the theoretical generalization and scientific substantiation of the assessment of the influence of the elements of the technology of production of organic content on the safety of the natural environment and the installation of an optimal combination of elements of the technology, which allows combining individual optimized elements of the technology of the production of high-quality seed material of winter wheat, depending on the prevailing weather and climate conditions of the year during the sowing of winter wheat, the peculiarities of the correlations of the signs of seed productivity and sowing qualities of the content, as well as the economic indicators of the production of grain and high-quality solution, which has significant theoretical and practical significance. The results of research on the realization of the genetic potential of the variety, as well as research on the ecology of content and varietal resources for zonal zoning of varietal resources as a component of ecological seed production are presented. Extraordinary criteria for the production of varieties are their plasticity to environmental conditions, the degree of winter and cold resistance, intensity, resistance and tolerance to harmful organisms, extreme environmental factors. Therefore, it is urgent to deepen and expand research on the application of theoretical justification based on individual elements of innovative cultivation technology (norms, methods and terms of sowing) to sowing qualities and yield properties of new varieties.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14693
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Karaulnyi_O.pdf573,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.