Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14689
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва пельменів
Інші назви: Analysis and improvement of dumpling production technology
Автори: Жолна, Андрій Ігорович
Zholna, Andrew
Ключові слова: якісні показники;quality indicators;технологія;technology;борошно;flour;м’ясний фарш;minced meat;пельмені;dumplings;обладнання;equipment
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Жолна А. і. Аналіз та удосконалення технології виробництва пельменів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології ) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. - Біла Церква, 2024. - 54 с.
Короткий огляд (реферат): Ринок м'ясних напівфабрикатів постійно є актуальним серед населення і має значний попит, тому це є перспективна ніша для розвитку та впровадження нових технологій. В роботі проаналізовано та обґрунтовано перспективну технологію виробництва пельменів, проведено продуктовий розрахунок сировини на 500 кг готового продукту, а також підбір та розрахунок технологічного обладнання для виробництва даних напівфабрикатів. Ретельно розглянуті вимоги до сировини, обладнання та технологічного процесу, визначено небезпечні чинники, які можуть виникнути протягом усього виробничого процесу. Визначено економічну ефективність удосконаленої технології виробництва, де прибуток від реалізації продукції збільшиться на 3206,4 грн., при цьому рівень рентабельності підвищиться на 2,8 %. Представлені технологічні розрахунки для запропонованого асортименту продукції, а саме тістової оболонки пельменів з суміші борошна пшеничного цільнозернового та житнього обдирного.
Опис: The market of meat semi-finished products is constantly relevant among the population and has a significant demand, therefore it is a promising niche for the development and introduction of new technologies. The work analyzed and substantiated the prospective technology of the production of dumplings, carried out a product calculation of raw materials per 500 kg of the finished product, as well as the selection and calculation of technological equipment for the production of these semi-finished products. The requirements for raw materials, equipment, and the technological process were carefully considered, and dangerous factors that could arise during the entire production process were determined. The economic efficiency of the improved production technology was determined, where the profit from the sale of products will increase by UAH 3,206.4, while the level of profitability will increase by 2.8%. Technological calculations are presented for the proposed range of products, namely the dough shell of dumplings made from a mixture of whole wheat flour and dehulled rye flour.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14689
УДК: 637.521
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Жолна А.В..pdf833,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.