Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14689
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Жолна, Андрій Ігорович | - |
dc.contributor.author | Zholna, Andrew | - |
dc.date.accessioned | 2025-09-23T07:59:02Z | - |
dc.date.available | 2025-09-23T07:59:02Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Жолна А. і. Аналіз та удосконалення технології виробництва пельменів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології ) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. - Біла Церква, 2024. - 54 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14689 | - |
dc.description | The market of meat semi-finished products is constantly relevant among the population and has a significant demand, therefore it is a promising niche for the development and introduction of new technologies. The work analyzed and substantiated the prospective technology of the production of dumplings, carried out a product calculation of raw materials per 500 kg of the finished product, as well as the selection and calculation of technological equipment for the production of these semi-finished products. The requirements for raw materials, equipment, and the technological process were carefully considered, and dangerous factors that could arise during the entire production process were determined. The economic efficiency of the improved production technology was determined, where the profit from the sale of products will increase by UAH 3,206.4, while the level of profitability will increase by 2.8%. Technological calculations are presented for the proposed range of products, namely the dough shell of dumplings made from a mixture of whole wheat flour and dehulled rye flour. | uk_UA |
dc.description.abstract | Ринок м'ясних напівфабрикатів постійно є актуальним серед населення і має значний попит, тому це є перспективна ніша для розвитку та впровадження нових технологій. В роботі проаналізовано та обґрунтовано перспективну технологію виробництва пельменів, проведено продуктовий розрахунок сировини на 500 кг готового продукту, а також підбір та розрахунок технологічного обладнання для виробництва даних напівфабрикатів. Ретельно розглянуті вимоги до сировини, обладнання та технологічного процесу, визначено небезпечні чинники, які можуть виникнути протягом усього виробничого процесу. Визначено економічну ефективність удосконаленої технології виробництва, де прибуток від реалізації продукції збільшиться на 3206,4 грн., при цьому рівень рентабельності підвищиться на 2,8 %. Представлені технологічні розрахунки для запропонованого асортименту продукції, а саме тістової оболонки пельменів з суміші борошна пшеничного цільнозернового та житнього обдирного. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський НАУ | uk_UA |
dc.subject | якісні показники | uk_UA |
dc.subject | quality indicators | uk_UA |
dc.subject | технологія | uk_UA |
dc.subject | technology | uk_UA |
dc.subject | борошно | uk_UA |
dc.subject | flour | uk_UA |
dc.subject | м’ясний фарш | uk_UA |
dc.subject | minced meat | uk_UA |
dc.subject | пельмені | uk_UA |
dc.subject | dumplings | uk_UA |
dc.subject | обладнання | uk_UA |
dc.subject | equipment | uk_UA |
dc.title | Аналіз та удосконалення технології виробництва пельменів | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis and improvement of dumpling production technology | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.521 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Жолна А.В..pdf | 833,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.