Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14685
Title: Аналіз та удосконалення технології варених ковбас
Other Titles: Analysis and improvement of the technology of cooked sausages
Authors: Сидоренко, Олександр Олегович
Sydorenko, Oleksandr
Keywords: технологія ковбас;sausage technology;мясна сировина;meat raw materials;яловичина;beef;свинина;pork;прянощі;spices
Issue Date: 2024
Publisher: БНАУ
Citation: Сидоренко О. О. Аналіз та удосконалення технології варених ковбас: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Н. М. Федорук, професор. - Біла Церква, 2024. - 58 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології». Робота, представлена на 58 сторінках друкованого тексту, містить 12 таблиць, 1 рисунок та 30 джерел літератури. На сучасному ринку з’являється дедалі більше продуктів функціонального та лікувально-профілактичного призначення, значну частину яких становить імпортна продукція. Це зумовлює високу вартість таких виробів, що обмежує їх доступність для широких верств населення. Для зниження собівартості цієї категорії харчових продуктів та підвищення їх доступності важливо розробити функціональні збалансовані продукти вітчизняного виробництва, що відповідатимуть потребам населення та економічним реаліям. Харчові продукти повинні не лише задовольняти базові потреби людського організму у поживних речовинах і енергії, а й виконувати профілактичні та терапевтичні функції. З огляду на сучасні виклики, перспективним напрямом стає виробництво функціональних продуктів, збагачених ненасиченими жирними кислотами та харчовими волокнами. Виробництво таких виробів сприятиме розширенню асортименту продукції, що позитивно вплине на економічну ефективність діяльності переробних підприємств, збільшуючи їх чистий дохід та рентабельність. Актуальність удосконалення зумовлена необхідністю вдосконалення технологічного процесу виробництва варених ковбасних виробів. Це сприятиме підвищенню якості продукції, розширенню її асортименту, оптимізації виробничих витрат і задоволенню сучасних вимог до безпечності та поживності харчових продуктів.
Description: Qualification work for obtaining a master's degree in specialty 181 "Food Technology". The work, presented on 58 pages of printed text, contains 12 tables, 1 figures and 30 sources of literature. More and more products of functional and therapeutic and prophylactic purpose appear on the modern market, a significant part of which is imported products. This causes the high cost of such products, which limits their availability for wide segments of the population. To reduce the cost of this category of food products and increase their availability, it is important to develop functional balanced products of domestic production that will meet the needs of the population and economic realities. Food products should not only satisfy the basic needs of the human body in nutrients and energy, but also perform preventive and therapeutic functions. Given modern challenges, the production of functional products enriched with unsaturated fatty acids and dietary fiber is becoming a promising direction. The production of such products will contribute to the expansion of the product range, which will positively affect the economic efficiency of processing enterprises, increasing their net income and profitability. The relevance of the improvement is due to the need to improve the technological process of producing cooked sausage products. This will contribute to improving product quality, expanding its range, optimizing production costs and meeting modern requirements for the safety and nutritional value of food products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14685
metadata.dc.identifier.udc: 637.523.2
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
СидоренкоО.О..pdf647,89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.