Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14683
Назва: | Aналіз та удосконалення технології пюре із шпинату |
Інші назви: | Analysis and improvement of spinach puree technology |
Автори: | Федоришин, Володимир Володимирович Fedoryshyn, Volodymyr |
Ключові слова: | шпинат;spinach;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;обладнання;equipment;заморожене пюре;frozen puree;органолептичні показники;organoleptic indicators |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Федоришин В. В. Aналіз та удосконалення технології пюре із шпинату: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 49 с. |
Короткий огляд (реферат): | Аналіз показав, що листові овочі займають важливе місце в аграрному секторі України, адже вони є джерелом вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів. Розвиток їхнього виробництва набуває популярності на тлі зростання попиту на здорове харчування та органічні продукти. Листові овочі, такі як шпинат, салат, руккола, базилік, м’ята, петрушка та кріп, стали основою для вирощування не лише у відкритому ґрунті, а й в умовах теплиць, що значно збільшує можливості постачання свіжих продуктів у будь-який сезон. Виявлено, що вимоги до сировини для технології виробництва замороженого пюре зі шпинату є ключовим фактором для забезпечення якості кінцевого продукту. Вибір високоякісної сировини з необхідними показниками зрілості, чистоти, поживності й відповідних органолептичних характеристик впливає на поживну цінність, смакові якості та безпечність замороженого пюре. Встановлено, що для технології замороженого пюре із шпинату потрібне обладнання для кожного етапу: миття, сортування, бланшування, подрібнення та заморожування. Це обладнання дозволяє досягти необхідного виходу замороженого шпинатного пюре з високою ефективністю, забезпечуючи якість на кожному етапі та економічну рентабельність виробництва. Загалом, технологія виробництва замороженого пюре зі шпинату забезпечує випуск високоякісного продукту з тривалим терміном зберігання, що є перспективним для розширення ринку збуту. Раціональне використання ресурсів і модернізоване обладнання дозволяють знизити витрати, збільшити економічну ефективність і сприяти екологічності виробництва. Кваліфікаційна дипломна робота складається з слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва мармеладу, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків та списку використаної літератури. Робота викладена на 49 сторінках комп’ютерного тексту, містить 2 рисунка і 4 таблиці. Список літератури включає 36 джерел. |
Опис: | The analysis showed that leafy vegetables occupy an important place in the agricultural sector of Ukraine, because they are a source of vitamins, minerals, fiber and antioxidants. The development of their production is gaining popularity against the background of growing demand for healthy food and organic products. Leafy vegetables such as spinach, lettuce, arugula, basil, mint, parsley and dill have become the basis for cultivation not only in the open ground, but also in greenhouse conditions, which greatly increases the possibility of supplying fresh produce in any season. It was found that the requirements for raw materials for the production technology of frozen spinach puree are a key factor for ensuring the quality of the final product. The choice of high-quality raw materials with the necessary indicators of maturity, purity, nutrition and relevant organoleptic characteristics affects the nutritional value, taste and safety of frozen puree. It has been established that the technology of frozen spinach puree requires equipment for each stage: washing, sorting, blanching, grinding and freezing. This equipment allows you to achieve the required yield of frozen spinach puree with high efficiency, ensuring quality at every stage and economic profitability of production. In general, the technology for the production of frozen spinach puree ensures the production of a high-quality product with a long shelf life, which is promising for the expansion of the sales market. Rational use of resources and modernized equipment make it possible to reduce costs, increase economic efficiency and contribute to the environmental friendliness of production. The qualifying thesis consists of the following sections: introduction, technological part, control of safety and quality of marmalade production, environmentalization of production processes, economic part, conclusions and a list of used literature. The work is presented on 49 pages of computer text, contains 2 figures and 4 tables. The list of references includes 36 sources. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14683 |
УДК: | 664.849 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Федоришин (1)_merged.pdf | 709,55 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.