Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14679
Назва: | Аналіз та удосконалення технології плодів мочених |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of cured fruits |
Автори: | Саган, Іван Ярославович Sahan, Ivan |
Ключові слова: | мочені плоди;soaked fruits;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;борошно вівсяне;oatmeal;яблука;apples;органолептичні показники;organoleptic indicators |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Саган І. Я. Аналіз та удосконалення технології плодів мочених: кваліфікаційна робота магістра (181-харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Ю. О. Шурчкова, професор.- Біла Церква, 2024. - 48 с. |
Короткий огляд (реферат): | Виробництво мочених плодів в Україні має багаті історичні традиції, проте наразі ця галузь не є надто розвиненою і має певні особливості, що впливають на її розвиток. Виявлено, що якість сировини для виготовлення мочених яблук є критичним чинником, що впливає на кінцевий смак, текстуру та термін зберігання готової продукції. Для успішного виробництва мочених яблук необхідно дотримуватися певних вимог щодо вибору, підготовки та зберігання сировини. Проведено аналіз, що при виборі обладнання потрібно враховувати обсяги виробництва, доступні площі, а також фінансові можливості підприємства. Збалансований підбір обладнання забезпечить ефективну роботу виробничої лінії, високу якість мочених яблук і зменшення витрат на виробництво. Встановлено, що удосконалена технологія виробництва мочених яблук із додаванням вівсяного борошна має низку переваг, зокрема покращення смакових та харчових властивостей, оптимізацію виробничих процесів і підвищення економічної ефективності. Вона відповідає сучасним вимогам екологічної безпеки та є перспективним напрямом для розвитку виробництва в галузі переробки плодів. Кваліфікаційна дипломна робота складається з слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва мармеладу, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків та списку використаної літератури. Робота викладена на 48 сторінках комп’ютерного тексту, містить 2 рисунка і 8 таблиць. Список літератури включає 39 джерел. |
Опис: | The production of soaked fruits in Ukraine has rich historical traditions, however, at present this industry is not very developed and has certain features that affect its development. It was found that the quality of raw materials for the production of soaked apples is a critical factor affecting the final taste, texture and shelf life of the finished product. For the successful production of soaked apples, it is necessary to comply with certain requirements regarding the selection, preparation and storage of raw materials. It was analyzed that when choosing equipment, it is necessary to take into account production volumes, available areas, as well as the financial capabilities of the enterprise. A balanced selection of equipment will ensure efficient operation of the production line, high quality of soaked apples and reduction of production costs. It has been established that the improved technology for the production of soaked apples with the addition of oat flour has a number of advantages, including improved taste and nutritional properties, optimization of production processes, and increased economic efficiency. It meets modern environmental safety requirements and is a promising direction for the development of production in the field of fruit processing. The qualifying thesis consists of the following sections: introduction, technological part, control of safety and quality of marmalade production, environmentalization of production processes, economic part, conclusions and a list of used literature. The work is presented on 48 pages of computer text, contains 2 figures and 8 tables. The list of references includes 39 sources. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14679 |
УДК: | 664.8.035.2 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Саган І.Я..pdf | 729,63 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.