Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14674
Title: | Аналіз та удосконалення технології виробництва лавашів |
Other Titles: | Analysis and improvement of lavash production technology |
Authors: | Мікерін, Владислав Юрійович Mikerin, Vladislav |
Keywords: | лаваш;pita bread;вівсяне борошно;oat flour;пшеничне борошно;wheat flour;якість;quality;обладнання;equipment |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Мікерін В. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва лавашів: кваліфікаційна робота магістра (181-харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Н. В. Недашківська, професор.- Біла Церква, 2024. - 49с. |
Abstract: | Розроблений новий спосіб виробництва лаваша, який буде не лише смачним, а й багатим на корисні речовини завдяки частковій заміні пшеничного борошна на вівсяне для створення здорової альтернативи традиційному продукту. В роботі проаналізовано технологічну схему виробництва лавашів та опис апаратурно-технологічної схеми лавашів; зроблений розрахунок сировини для виготовлення; зроблена характеристика товарної продукції, сировини, основних і допоміжних матеріалів; розраховано продуктовий розрахунок для лавашів, норми витрати сировини; проведено розрахунок та підбір технологічного обладнання; проведений аналіз контролю сировини для виготовлення лавашів та розраховано економічні затрати при виробництві лавашів. Економічне дослідження доводить, що виробництво лавашів з вівсяним борошном не тільки виправдане з фінансової точки зору, але й є перспективним бізнесом. Порівняно з традиційними лавашами, цей продукт демонструє на 4,3 % вищий показник рентабельності, сягаючи 65,9%. Це свідчить про більшу прибутковість для виробників та відкриває нові можливості для розширення виробництва. Крім того, результати дослідження підтверджують ефективність використання вівсяного борошна в рецептурі лаваша, що робить його привабливим для споживачів, які прагнуть здорового харчування. Кваліфікаційна робота магістра містить 49 сторінок, 15 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел із 32 найменувань. |
Description: | A new method of producing lavash has been developed, which will be not only tasty, but also rich in useful substances due to the partial replacement of wheat flour with oat flour to create a healthy alternative to the traditional product. The work analyzes the technological scheme of lavash production and describes the equipment and technological scheme of lavash; calculates raw materials for production; characterizes commodity products, raw materials, main and auxiliary materials; calculates product calculation for lavash, raw material consumption rates; calculates and selects technological equipment; analyzes the control of raw materials for lavash production and calculates economic costs in the production of lavash. The economic study proves that the production of lavash with oat flour is not only justified from a financial point of view, but is also a promising business. Compared to traditional pita bread, this product demonstrates a 4.3% higher profitability index, reaching 65.9%. This indicates greater profitability for manufacturers and opens up new opportunities for expanding production. In addition, the results of the study confirm the effectiveness of using oat flour in the pita bread recipe, which makes it attractive to consumers who seek a healthy diet. The master's qualification work contains 49 pages, 15 tables, 2 figures, a list of used sources with 32 names. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14674 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.68 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Мікерін В.Ю..pdf | 767,59 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.