Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14669
Назва: | Аналіз та удосконалення технології м'ясних снеків |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of meat snacks |
Автори: | Шмалько, Євген Ігорович Shmalko, Yevhen |
Ключові слова: | м'ясні снеки;meat snacks;куряче філе;chicken fillet;мед квітковий;flower honey;технологія sous vide;sous vide technology;вакуумування;vacuuming |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Шмалько Є. І. Аналіз та удосконалення технології м'ясних снеків: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник В. М. Надточій, доцент. - Біла Церква, 2024. - 55 с. |
Короткий огляд (реферат): | Проведено огляд літературних джерел, на основі аналізу якого було визначено мету та завдання розроблення удосконаленої технології м’ясних снеків. Метою розробки є удосконалення способу виробництва м’ясних снеків на основі філе курячого за використання меду квіткового та технології sous vide. Проведено ретельний відбір та обґрунтування оптимального складу інгредієнтів для виробництва м'ясних снеків з унікальним поєднанням м’яса та продуктів бджільництва. Співвідношення компонентів було визначено відповідно до розробленої рецептури. Виконано детальний аналіз державних стандартів щодо якості основної та допоміжної сировини для м'ясних снеків. На основі отриманих даних запропоновано удосконалену технологію виробництва та розроблено відповідні технологічні та апаратурно-машинні схеми для виготовлення продукту. Підібране обладнання, яке забезпечить ефективну реалізацію технології sous vide у виробництві м'ясних снеків. Проведено детальний аналіз технологічного процесу виробництва м'ясних снеків та визначено критичні контрольні точки відповідно до вимог системи НАССР, що гарантує безпеку та високу якість готової продукції. Обґрунтовано економічну доцільність виробництва м'ясних хлібів за новою технологією. Кваліфікаційна робота містить 55 сторінок, 21 таблицю, 2 рисунки, список використаних джерел із 31 найменування. |
Опис: | A review of literary sources was conducted, based on the analysis of which the goal and task of developing the improved technology of meat snacks was determined. The purpose of the development is to improve the method of producing meat snacks based on chicken fillet using flower honey and sous vide technology. A thorough selection and justification of the optimal composition of ingredients for the production of meat snacks with a unique combination of meat and beekeeping products was carried out. The ratio of components was determined according to the developed formulation. A detailed analysis of state standards regarding the quality of the main and auxiliary raw materials for meat snacks was performed. On the basis of the received data, an improved production technology was proposed and appropriate technological and equipment-machine schemes were developed for the production of the product. Selected equipment that will ensure the effective implementation of sous vide technology in the production of meat snacks. A detailed analysis of the technological process of the production of meat snacks was carried out and critical control points were determined in accordance with the requirements of the HACCP system, which guarantees the safety and high quality of finished products. The economic expediency of the production of meat loaves according to the new technology is substantiated. The qualification work contains 55 pages, 21 tables, 2 figures, a list of used sources with 31 titles. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14669 |
УДК: | 637.528 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ШмалькоЄ.І..pdf | 804,02 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.