Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14667
Назва: | Аналіз та удосконалення технології твердого сиру |
Інші назви: | Analysis and improvement of hard cheese technolog |
Автори: | Чепурний, Ярослав Русланович Chepurnyi, Yaroslav |
Ключові слова: | сир твердий;hard cheese;технологія;technology;технологічне обладнання;technological equipment;контроль якості;quality control;економічна ефективність;economic efficiency |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Чепурний Я. Р. Аналіз та удосконалення технології твердого сиру: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. - Біла Церква, 2024. - 56 с. |
Короткий огляд (реферат): | Серед сучасних продуктів харчування сири займають одне з провідних місць за харчовою і енергетичною цінністю. У роботі було обґрунтовано технологічну схему виробництва та комплектацію технологічної лінії виробництва твердого сиру «Горіховий». Проаналізовано асортимент сирів на вітчизняному та світовому ринках, визначено особливості виробництва твердих сирів зі скороченим терміном зберігання та вимоги чинного законодавства щодо їхньої якості. Розроблено технологію виробництва твердого сиру, обґрунтовано послідовність технологічних операцій, визначено критичні контрольні точки виробництва, що дозволяє забезпечити задовільну якість та харчову безпечність продукції. Розроблена технологія передбачає у загальному заліку виготовлення 450,3 т готової продукції на рік з рентабельністю виробництва 46% та загальним прибутком 33,2 млн. грн. на рік. |
Опис: | Among modern food products, cheeses occupy one of the leading places in terms of nutritional and energy value. the work substantiated the technological scheme of production and the equipment of the technological line for the production of hard cheese "horikhovy". The assortment of cheeses on the domestic and world markets was analyzed, the peculiarities of the production of soft cheeses with a shortened shelf life and the requirements of the current legislation regarding their quality were determined. The production technology of hard cheese was developed, the sequence of technological operations was substantiated, critical control points of production were determined, which allows to ensure satisfactory quality and food safety of products. The developed technology provides a total production of 450.3 tons of finished products per year with a production profitability of 46% and a total profit of 33.2 million. uah per year. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14667 |
УДК: | 637.354 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чепурний Я.Р..pdf | 981,8 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.