Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14654
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДубовик, Андрій Анатолійович-
dc.contributor.authorDubovyk, Andrii-
dc.date.accessioned2025-09-19T09:26:43Z-
dc.date.available2025-09-19T09:26:43Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДубовик А. А. Аналіз та удосконалення технології картопляного крохмалю: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 44 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14654-
dc.descriptionStarch production technology is becoming especially relevant today due to the high demand for this product in various industries. Starch is the main raw material for the food, pharmaceutical, textile, cosmetic industry, as well as the bio industry. The relevance of starch production technology is dictated not only by its wide use, but also by economic, ecological and social aspects that are important for the sustainable development of the food industry. Currently, the main amount of starch is produced from corn, wheat, rice and sorghum grains, as well as from potatoes. But the most common raw materials for the production of starch are still corn and potatoes. In general, the greening of potato starch production contributes to the rational use of resources, reducing the amount of waste and reducing energy consumption, which today meets the global requirements of sustainable development. The use of enzymatic methods significantly increases the efficiency of starch extraction from potato cells, in particular due to the use of α-amylase and cellulase. This helps to reduce energy consumption and increase overall product yield. The qualification diploma thesis consists of the following sections: introduction, literature review, methodology of qualification work, technology development, product safety and quality control, environmentalization of production, economic part, conclusions, proposal and list of used literature. The work is presented on 47 pages of computer text, contains 3 figures and 6 tables. The list of references includes 32 sources.uk_UA
dc.description.abstractТехнологія виробництва крохмалю сьогодні набуває особливої актуальності завдяки високому попиту на цей продукт у різних галузях. Крохмаль є основною сировиною для харчової, фармацевтичної, текстильної, косметичної промисловості, а також біоіндустрії. Актуальність технології виробництва крохмалю продиктована не лише його широким використанням, але й економічними, екологічними та соціальними аспектами, що мають значення для сталого розвитку харчової промисловості. У даний час основна кількість крохмалю виробляється із зерна кукурудзи, пшениці, рису та сорго, а також і із картоплі. Але найпоширенішим сировиною для виробництва крохмалю є все таки кукурудза й картопля. В цілому, екологізація виробництва картопляного крохмалю сприяє раціональному використанню ресурсів, зменшенню кількості відходів і зниженню енергоспоживання, що на сьогоднішній день відповідає світовим вимогам сталого розвитку. Використання ферментативних методів значно підвищує ефективність вилучення крохмалю з клітин картоплі, зокрема завдяки застосуванню α амілази і целюлази. Це допомагає зменшити енерговитрати та підвищити загальний вихід продукту. Кваліфікаційна дипломна робота складається з слідуючих розділів: вступу, огляду літератури, методології кваліфікаційної роботи, розроблення технології, контролю безпечності та якості продукту, екологізації виробництва, економічної частини, висновків, пропозиції та списку використаної літератури. Робота викладена на 47 сторінках комп’ютерного тексту, містить 3 рисунка і 6 таблиць. Список літератури включає 32 джерела.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectorganoleptic indicatorsuk_UA
dc.subjectкрохмальuk_UA
dc.subjectstarchuk_UA
dc.subjectпродуктовий розрахунокuk_UA
dc.subjectfood calculationuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.subjectферментиuk_UA
dc.subjectenzymesuk_UA
dc.subjectобладнанняuk_UA
dc.subjectequipmentuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології картопляного крохмалюuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of potato starch technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc664.22uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дубовик А.А..pdf662,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.