Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14653
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва млинців
Other Titles: Analysis and improvement of pancake production technology
Authors: Доценко, Богдан Федорович
Dotsenko, Bohdan
Keywords: обладнання;equipment;млинці;pancakes;індиче м'ясо;turkey meat;мінеральна вода;mineral water;якість;quality
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Доценко Б. Ф. Аналіз та удосконалення технології виробництва млинців: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Н. В. Недашківська, доцент. - Біла Церква, 2025. - 44 с.
Abstract: В роботі проаналізовано технологічну схему виробництва млинців та опис апаратурно-технологічної схеми млинців; зроблений розрахунок сировини для виготовлення; зроблена характеристика товарної продукції, сировини, основних і допоміжних матеріалів; розраховано продуктовий розрахунок для млинців, норми витрати сировини; проведено розрахунок та підбір технологічного обладнання; проведений аналіз контролю сировини для виготовлення млинців та розраховано економічні затрати по обладнанню при виробництві млинців. Для підвищення конкурентоспроможності на ринку ми пропонуємо модернізувати виробництво млинців, впроваджуючи сучасні технології та розширюючи асортимент продукції за рахунок виробництва млинців з індичим м’ясом. Це дозволить нам створити унікальний продукт, який задовольнить найвищі вимоги споживачів. Аналіз результатів показав, що зміна рецептури млинців позитивно вплинула на фінансові показники підприємства. Зокрема, було досягнуто збільшення прибутку та рівня рентабельності, який у досліджуваному випадку склав 83,8 %, що на 6,1% перевищує рецептуру млинців за традиційною технологією. Кваліфікаційна робота магістра містить 46 сторінок, 12 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел із 30 найменувань.
Description: The work analyzes the technological scheme of pancake production and describes the hardware and technological scheme of pancakes; calculates raw materials for production; characterizes commodity products, raw materials, main and auxiliary materials; calculates product calculation for pancakes, raw material consumption rates; calculates and selects technological equipment; analyzes control of raw materials for pancake production and calculates economic costs for equipment for pancake production. To increase competitiveness in the market, we propose to modernize pancake production by introducing modern technologies and expanding the range of products by producing pancakes with turkey meat. This will allow us to create a unique product that will satisfy the highest demands of consumers. The analysis of the results showed that the change in the pancake recipe had a positive effect on the financial performance of the enterprise. In particular, an increase in profit and profitability was achieved, which in the studied case amounted to 83.8%, which is 6.1% higher than the pancake recipe using traditional technology. The master's qualification work contains 46 pages, 12 tables, 8 figures, a list of sources used with 30 names.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14653
metadata.dc.identifier.udc: 637.521
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Доценко Б.Ф..pdf775,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.