Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14645
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва сухих сніданків
Інші назви: Analysis and improvement of technology for the production of dry breakfast foods
Автори: Левченко, Наталія Олександрівна
Levchenko, Nataliya
Ключові слова: гранола;granola;лохина;blueberry;йошта;yoshta;якість;quality;обладнання;equipment
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Левченко Н. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва сухих сніданків: робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Н. В. Недашківська, доцент. - Біла Церква, 2024. - 50 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є створення інноваційної рецептури та технології виробництва граноли, збагаченої біологічно активними речовинами завдяки додаванню ядра волоського горіха, ягід лохини та йошти, для отримання функціонального харчового продукту, що сприяє зміцненню здоров'я споживачів. В роботі проаналізовано технологічну схему виробництва граноли та опис апаратурно-технологічної схеми граноли; зроблений розрахунок сировини для виготовлення; зроблена характеристика товарної продукції, сировини, основних і допоміжних матеріалів; розраховано продуктовий розрахунок для граноли, норми витрати сировини; проведено розрахунок та підбір технологічного обладнання; проведений аналіз контролю сировини для виготовлення граноли та розраховано економічні затрати по обладнанню при виробництві граноли. Ми вдосконалили класичний рецепт граноли, додавши до неї лохину та йошту. Результати аналізу свідчать про значне покращення фінансових показників підприємства завдяки впровадженню нової рецептури граноли. Збільшення прибутку на 11,2 % та досягнення рівня рентабельності 65,5 % підтверджують високу економічну ефективність нової рецептури. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінки, 16 таблиць, 3 рисунки, список використаних джерел із 33 найменувань.
Опис: The aim of the work is to create an innovative recipe and technology for the production of granola, enriched with biologically active substances thanks to the addition of walnut kernels, blueberry berries and joshta, to obtain a functional food product that promotes the health of consumers. The work analyzes the technological scheme of granola production and the description of the equipment and technological scheme of granola; the calculation of raw materials for production is made; characteristics of commercial products, raw materials, basic and auxiliary materials are made; product calculation for granola, raw material consumption rates were calculated; calculation and selection of technological equipment was carried out; an analysis of the control of raw materials for the production of granola was carried out and the economic costs of equipment for the production of granola were calculated. We improved the classic granola recipe by adding blueberries and yoshta to it. The results of the analysis indicate a significant improvement in the company's financial performance due to the introduction of a new granola recipe. The increase in profit by 11.2% and the achievement of a profitability level of 65.5% confirm the high economic efficiency of the new formulation. The master's thesis contains 54 pages, 16 tables, 3 figures, a list of used sources from 33 items.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14645
УДК: 664.696
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Левченко Н.О..pdf766,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.