Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14630
Назва: | Аналіз та удосконалення технології функціональних напоїв |
Інші назви: | An analysis and improvement of technology of functional drinks |
Автори: | Коваль, Михайло Миколайович Koval, Mikhail |
Ключові слова: | сироватка;serum;сироп;syrup;рецептура;compounding;технологія;technology |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Коваль М. М. Аналіз та удосконалення технології функціональних напоїв: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент. - Біла Церква, 2024. - 36 с. |
Короткий огляд (реферат): | Відповідно до теми роботи було вивчено дані інформаційних джерел про важливість функціональних напоїв, їх асортимент та сировину. Актуальні теми полягає у переробці вторинної молочної сировини і використанні натуральних компонентів, які надають продуту функціональних властивостей, а саме, профілактичну дію. Встановлено оптимальні дози рецептурних компонентів, зокрема сироватки молочної, цукру, екстракту шипшини. Описано доцільність та необхідність організації раціонального використання молочної сироватки на підприємствах молокопереробноїпромисловості. Встановлено, що виробництво напоїв на основі сироватки дасть можливість отримати продукти, які володіють дієтичними, профілактичними, лікувальними властивостями та забезпечити безвідходне виробництво. Економічні показники високі, що підтверджує прибутковість технології. Робота містить 40 сторінок, 12 таблиць, 2 рисунки, опрацьовано 34 найменування літературних джерел. |
Опис: | In accordance with the theme of work was studied data of informative sources about importance of functional drinks, their assortment and raw material. Actual themes consists in processing of secondary suckling raw material use of natural components that give blown through functional properties, namely, prophylactic action. Lately in technology of food products widely apply in industry the use of functional raw material: spices, garden-stuffs and berries or their powders or syrups. Due to bringing of syrup of garden-stuffs of brier there is possibility to promote the biological value of drink, extend an assortment and involve in processing a serum that is actual from the point of view of ecologi of production without retooling and updating of technological equipment in a serum. Expediency of application of syrup is in-process well-proven in technology of drinks on the basis of serum. Economic indicators high, to the profit. Expediency of application of syrup is in-process well-proven in technology of drinks on the basis of serum. Economic indicators high, to the profit. Work contains 40 pages, 12 tables, 2 pictures, 34 names of literary sources are worked out. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14630 |
УДК: | 663.8 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Коваль М.М..pdf | 658,41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.