Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14628
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва сушених овочів
Other Titles: Analysis and improvement of technology for the production of dried vegetables
Authors: Болгаров, Сергій Васильович
Bolgarov, Sergey
Keywords: обладнання;equipment;сушені овочі;dried vegetables;горошок;peas;якість;drying;сушня;quality
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Болгаров С. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва сушених овочів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Н. В. Недашківська, доцент. - Біла Церква, 2025. - 48 с.
Abstract: Досліджено аналіз технології виробництва сушених овочів. Мета роботи - удосконалити технологію виробництва сушених овочів за рахунок виробництва сушених овочів для перших страв із зеленим горошком. В роботі проаналізовано технологічну схему виробництва сушених овочів та опис апаратурно-технологічної схеми сушених овочів; зроблений розрахунок сировини для виготовлення; зроблена характеристика товарної продукції, сировини, основних і допоміжних матеріалів; розраховано продуктовий розрахунок для сушених овочів, норми витрати сировини; проведено розрахунок та підбір технологічного обладнання; проведений аналіз контролю сировини для виготовлення сушених овочів та розраховано економічні затрати по обладнанню при виробництві сушених овочів. Задача роботи – організувати виробництво 1 тони сушених овочевих сумішей «Суп овочевий з зеленим горошком» за впровадження нової сучасної лінії GOINGWIND. Інноваційна технологія виробництва сушених овочів з зеленим горошком виявилася економічно ефективнішою за традиційні методи. Рентабельність продукту складає 78,7%, що на 8,5% вище середнього показника. Завдяки використанню зеленого горошку та оптимізації виробничих процесів вдалося не лише підвищити прибутковість, але й поліпшити смакові якості продукту та знизити його собівартість на 5%. Кваліфікаційна робота магістра містить 51 сторінку, 9 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел із 35 найменувань.
Description: The analysis of the production technology of dried vegetables was studied. The purpose of the work is to improve the technology of the production of dried vegetables due to the production of dried vegetables for first dishes with green peas. The paper analyzes the technological scheme of the production of dried vegetables and the description of the equipment and technological scheme of dried vegetables; the calculation of raw materials for production is made; characteristics of commercial products, raw materials, basic and auxiliary materials are made; calculated product calculation for dried vegetables, raw material consumption rates; calculation and selection of technological equipment was carried out; the analysis of control of raw materials for the production of dried vegetables was carried out and the economic costs of equipment for the production of dried vegetables were calculated. The task of the work is to organize the production of 1 ton of dried vegetable mixtures "Vegetable soup with green peas" with the introduction of a new modern GOINGWIND line. The innovative technology for the production of dried vegetables with green peas turned out to be more cost-effective than traditional methods. Product profitability is 78.7%, which is 8.5% higher than the average. Thanks to the use of green peas and the optimization of production processes, it was possible not only to increase profitability, but also to improve the taste of the product and reduce its cost by 5%. The master's qualification work contains 51 pages, 9 tables, 8 figures, a list of used sources of 35 items.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14628
metadata.dc.identifier.udc: 664.844
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Болгаров С.В..pdf774,78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.