Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14619
Title: | Аналіз та удосконалення технології виробництва темного нефільтрованого пива |
Other Titles: | Analysis and improvement of dark unfiltered beer production technology |
Authors: | Біленко, Вікторія Юріївна Bilenko, Victoria |
Keywords: | темне пиво;dark beer;лактоза;lactose;крафт;craft;верхове бродіння;top fermentation;НАССР;HACCP;технохімічний;technochemical;мікробіологічний контроль;microbiological control |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Біленко В. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва темного нефільтрованого пива: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра гігієни тварин та основ санітарії; Наук. керівник Л. В. Бондаренко, доцент. - Біла Церква, 2024. - 51 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена технології удосконалення виробництва темного пива з додаванням лактози та вплив її на смаковий профіль і ароматичні характеристики. Лактоза, яка не ферментується пивними дріжджами, надає пиву особливу кремову текстуру і солодкий післясмак, що підвищує його органолептичні характеристики. Дослідження охоплює різні аспекти технологічного процесу, включаючи вибір сировини, оптимізацію температурних режимів затирання та бродіння, а також впровадження сучасного обладнання для фільтрації і розливу. Актуальність впровадження системи НАССР, технохімічний та мікробіологічний контроль на пивоварному заводі на сьогодні є одним із головних методів контролювання для виробництва безпечного напою. Ця система також контролює сировину, додаткові інгредієнти, процес миття та правильне використання обладнання. Результатом роботи є удосконалена технологія виробництва пива з лактозою, що має потенціал не лише для створення нових смакових варіацій, а й для розширення асортименту продукції, що відповідає сучасним споживчим трендам. Дипломна робота складається із слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків, списку використаної літератури. Робота викладена на 52 сторінках комп’ютерного тексту, містить 16 таблиць. Список літератури включає 21 джерело. |
Description: | The qualification work is devoted to the technology of improving the production of dark beer with the addition of lactose and its effect on the taste profile and aromatic characteristics. Lactose, which is not fermented by brewer's yeast, gives beer a special creamy texture and a sweet aftertaste, which increases its organoleptic characteristics. The study covers various aspects of the technological process, including the selection of raw materials, optimization of the temperature regimes of mashing and fermentation, as well as the introduction of modern equipment for filtering and bottling. The relevance of the implementation of the HACCP system, technochemical and microbiological control at the brewery today is one of the main control methods for the production of a safe drink. This system also monitors raw materials, additional ingredients, the washing process and the proper use of equipment. The result of the work is an improved technology for the production of beer with lactose, which has the potential not only to create new taste variations, but also to expand the range of products that meets modern consumer trends. The diploma thesis consists of the following sections: introduction, technological part, safety and quality control of production, ecological aspects of production processes, economic part, conclusions, and a list of references. The work is presented in 52 pages of computer text and contains 16 tables. The list of references includes 21 sources. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14619 |
metadata.dc.identifier.udc: | 663.43 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Біленко В.Ю..pdf | 786,21 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.