Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14613
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБорисенко, Вероніка Сергіївна-
dc.contributor.authorBorisenko, Veronica-
dc.date.accessioned2025-09-16T10:12:07Z-
dc.date.available2025-09-16T10:12:07Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБорисенко В. С. Аналіз технології виробництва і переробки молока в Маслівському навчально-дослідницькому господарстві Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - технологія виробництва і переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. С. Бомко, доктор с.-г. наук. - Біла Церква, 2025. - 44 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14613-
dc.descriptionQualification work is printed and consists of pages, tables and bibliographic sources. The object of the study is the acting cows in the Masliv training and research. The purpose of the diploma work is to analyze the technology of milk production, including the level and completeness of feeding of active cows and ways of its improvement and processing of milk. The analysis of economic and organizational activity of the economy was carried out on the basis of study of annual reports on the economy over the last three years. Zootechnical assessment of existing feeding rations was carried out using the latest norms, rations and technology of full feeding of high -yielding cattle, edited by O.G. Bogdanov, 2010. On the basis of the conducted researches, it is concluded that the level and completeness of feeding the actual cows does not meet the established requirements. Therefore, we have developed and recommended for the introduction of feeding diet, which will allow to fully meet the need for cows in nutrients. According to the materials of the work, economic efficiency is calculated, conclusions were made and recommendations to the farm were made.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота надрукована і складається з сторінок, таблиць та бібліографічних джерел. Об’єктом дослідження є дійні корови в в Маслівському навчально-дослідницькому господарстві. Метою дипломної роботи є проведення аналізу технології виробництва молока в тому числі рівня і повноцінності годівлі дійних корів та шляхи її покращення та переробки молока. Аналіз економіко-організаторської діяльності господарства проводився на основі вивчення річних звітів по господарству за останні три роки. Зоотехнічна оцінка існуючих раціонів годівлі проводилася з використанням новітніх норм, раціонів і технології повноцінної годівлі високопродуктивної великої рогатої худоби за редакцією О.Г. Богданов, 2010. На основі проведених досліджень зроблено висновок, що рівень і повноцінність годівлі дійних корів не відповідає встановленим вимогам. Тому нами були розроблені і рекомендовані до впровадження раціони годівлі, які дадуть змогу повністю забезпечити потребу корів у поживних речовинах. За матеріалами роботи розрахована економічна ефективність, зроблено висновки та надані рекомендації господарству.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectкоровuk_UA
dc.subjectcowsuk_UA
dc.subjectнормиuk_UA
dc.subjectnormsuk_UA
dc.subjectраціониuk_UA
dc.subjectdietsuk_UA
dc.subjectкормиuk_UA
dc.subjectfeedsuk_UA
dc.subjectпоживні речовиниuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва і переробки молока в Маслівському навчально-дослідницькому господарстві Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of technology of production and processing of milk in the Masliv educational and research economy of Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Borisenko_V.pdf850,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.