Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14579
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБереговий, Віктор Олександрович-
dc.contributor.authorBerehovy, Victor-
dc.date.accessioned2025-09-11T12:02:16Z-
dc.date.available2025-09-11T12:02:16Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБереговий В. О. Аналіз технології виробництва свинини в ФГ «Вілія» та її переробки в ПМП «Алекс» Житомирської області: кваліфікаційна робота бакалавра ( 204 - Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник М. М. Костюк, доцент. - Біла Церква, 2025. - 50 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14579-
dc.descriptionThe literature review analyzed the breed composition of pigs raised in Ukraine, paid attention to the technological processes of animal husbandry, and also revealed the needs of pigs in nutrients, mineral elements and vitamins. The second section is devoted to the formulation of the purpose of the study, description of sources of information, research material and methods that were used in the work. The third section provides a general description of the enterprise specializing in the production of pig products, analyzes the state of the technological process of raising pigs, and shows the stages of meat processing at the «Alex» PMP. The fourth section contains an assessment of the economic efficiency of the pork production technology, including calculations of cost, profitability and profitability indicators. During the study, the technological features of raising pigs at the «Vilia» farm were analyzed in detail, in particular, the system of feeding young pigs was assessed by analyzing the composition and quality of compound feed used in the production process. The total volume of the qualification work is 52 pages. It presents 7 tables, 6 illustrations (drawings), as well as a list of sources used, which includes 29 names.uk_UA
dc.description.abstractУ огляді літератури проаналізовано породний склад свиней, що вирощуються в Україні, приділено увагу на технологічних процесах утримання тварин, а також розкрито потреби свиней у поживних речовинах, мінеральних елементах і вітамінах. Другий розділ присвячено формулюванню мети дослідження, опису джерел інформації, дослідницького матеріалу та методів, що були використані у процесі роботи. У третьому розділі наведено загальну характеристику підприємства, яке спеціалізується на виробництві продукції свинарства, здійснено аналіз стану технологічного процесу вирощування свиней, а також показано етапи переробки м’яса в ПМП «Алекс». Четвертий розділ містить оцінку економічної ефективності технології виробництва свинини, включаючи розрахунки показників собівартості, прибутковості та рентабельності. В ході дослідження було детально проаналізовано технологічні особливості вирощування свиней у господарстві «Вілія», зокрема проведено оцінку системи годівлі молодняка свиней шляхом аналізу складу та якості комбікормів, які використовуються у виробничому процесі. Загальний обсяг кваліфікаційної роботи становить 52 сторінки. У ній представлено 7 таблиць, 6 ілюстрацій (рисунків), а також список використаних джерел, який налічує 29 найменування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectмолодняк свинейuk_UA
dc.subjectyoung pigsuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.subjectпоживні речовиниuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.subjectпреміксuk_UA
dc.subjectpremixuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини в ФГ «Вілія» та її переробки в ПМП «Алекс» Житомирської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology in the «Vilia» farm and its processing in the Alex PMP of the Zhytomyr regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Berehovy V.pdf544,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.