Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14576
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Начичко, Олексій Олександрович | - |
dc.contributor.author | Nachichko, Oleksiy | - |
dc.date.accessioned | 2025-09-11T07:52:44Z | - |
dc.date.available | 2025-09-11T07:52:44Z | - |
dc.date.issued | 2024-05-28 | - |
dc.identifier.citation | Начичко О. О.Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське» та його переробки у філії «Білоцерківський молочний комбінат» компанії «Терра Фуд» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Н. І. Клопенко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14576 | - |
dc.description | In the qualification thesis has been analyzed the activities of LLC"Ostrykivske", in particular the Ukrainian black and spotted cattle herds.The conditions of keeping and feeding, the milk productivity and reproductive capacity of cows,evaluation of cows for suitability for machine milking were studied. The economic efficiency of milk production at LLC"Ostrykivske" and the production technology of processed pasty cheese "Yantar" at "Bilotserkivskiy Milk Plant" LLC of "Terra Food" company of Kyiv region were analyzed. LLC"Ostrykivske" in animal husbandry specializes in dairyhusbandry. A herd of the Ukrainian black-spotted dairy breed with a herd of 1,100 cows. The milk yield per lactation is 10,280 kg, the mass fraction of fat in milk is 3.87%, and protein is 3.37%. The average cows live weight is 575 kg. The service perioduration is 106 days, the dry period is 58 days, the yield of calves per 100 cows is 95%. A small part of the cows that are serviced on the "Carousel" type milking plant do not meet the requirements for the distance of the udder from the floor, the size of the teats and the uniformity of the development of the udder lobes. The profit from the sale of milk per cow per lactation is 21,340 thousand hryvnias, the level of profitability is 17.7%. The obtained results can be used to identify the strengths and weaknesses of milk production technology at LLC "Ostrykivske" . | uk_UA |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ТОВ «Острійківське», зокрема стада української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було вивчено умови утримання і годівлі, молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, оцінку корів за придатності до машинного доїння. . Проаналізовано економічну ефективність виробництва молока у ТОВ «Острійківське» та технологію виробництва сиру плавленого пастоподібного «Янтар» у філії «Білоцерківський молочний комбінат» компанії «Терра Фуд» Київської області. ТОВ «Острійківське» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока. Тут утримують стадо української чорно-рябої молочної породи із поголів’ям корів 1100 голів. Надій за лактацію становить 10280 кг, масова частка жиру в молоці – 3,87%, білка – 3,37%. Середня жива маса корів – 575 кг. Тривалість сервіс-періоду –106 днів, сухостійного періоду – 58 днів, вихід телят на 100 корів – 95%. Незначна частина корів, яка обслуговується на доїльні установці типу «Карусель» не відповідає вимогам за показниками відстані вимені від підлоги, розміру дійок та рівномірності розвитку часток вимені. Прибуток від реалізації молока у розрахунку на одну корову за лактацію становить 21,340 тис. грн. рівень рентабельності – 17,7 %. Отримані результати можуть бути використані для виявлення сильних і слабких сторін технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське». | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський НАУ | uk_UA |
dc.subject | українська чорно-ряба молочна порода | uk_UA |
dc.subject | ukrainian black and spotted dairy breed | uk_UA |
dc.subject | молочна продуктивність і відтворювальна здатність | uk_UA |
dc.subject | milk productivity and reproductive capacity | uk_UA |
dc.subject | сир плавлений пастоподібний | uk_UA |
dc.subject | pasty processed cheese | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське» та його переробки у філії «Білоцерківський молочний комбінат» компанії «Терра Фуд» Київської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of the technology of milk production at LLC"Ostrykivske" and its processing at LLC"Bilotserkivskiy Milk Plant" of the company "Terra Food" Kyiv region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.2 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Nachichko O.pdf | 522,36 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.