Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14568
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ткаченко, Андрій Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Tkachenko, Andrii | - |
dc.date.accessioned | 2025-09-10T06:47:53Z | - |
dc.date.available | 2025-09-10T06:47:53Z | - |
dc.date.issued | 2024-05-22 | - |
dc.identifier.citation | Ткаченко А. А. Аналіз технології виробництва та переробки м'яса птиці у ТОВ «Журавлиське» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. С. Бойко, доктор с-г. наук. — Біла Церква, 2024. — 35 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14568 | - |
dc.description | Qualification work for obtaining the degree of bachelor of higher education in the field of knowledge 20 - agrarian sciences and food, specialty 204 - technology of production and processing of animal husbandry products. Bila Tserkva National Agrarian University, Bila Tserkva, 2024. The qualification work was aimed at the further intensification of the poultry industry on the basis of higher conversion of feed nutrients into products due to better consumption of given compound feed and increased assimilation of its nutrients. To do this, daily weighing of the given compound feed was carried out for forty-two days, control weighing of broiler chickens was carried out. Rations are made taking into account the age periods of chickens: 0–4; 5–21; 22–42 days. 38 sources were used for the literature review, and farm data were used for zootechnical and accounting materials for the "Own research" section. Based on the results of the research, it was established that the level of exchangeable energy and crude protein varied during the growth periods of broilers and was 1.3–133 MJ and 22.31–23.88%. Therefore, taking into account the obtained results, in order to increase the productivity of broiler chickens, reduce feed costs and increase the profitability of production, it is recommended to pay the greatest attention to their balanced and complete feeding, taking into account the age periods. | uk_UA |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти бакалавр з галузі знань 20 – аграрні науки і продовольство за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Білоцерківський національний аграрний університет, Біла Церква, 2024. Кваліфікаційна робота була направлена на подальшу інтенсифікацію галузі птахівництва на основі більш високої конверсії поживних речовин корму у продукцію за рахунок кращого споживання заданих комбікормів та збільшення засвоєння його поживних речовин. Для цього вели щоденне зважування заданого комбікорму на протязі сорока двох днів проводили контрольні зважування курчат-бройлерів. Раціони складені з урахуванням вікових періодів курчат: 0–4; 5–21; 22–42 діб. Для огляду літератури використовували 38 джерел, а для розділу «Власних досліджень» матеріали зоотехнічного та бухгалтерського обліку використовували дані господарства. За результатами проведених досліджень було встановлено, що рівень обмінної енергії та сирого протеїну за періодами росту бройлерів змінювався і становив 1,3–133 МДж та 22,31-23,88 %. Отже, зважаючи на отримані результати, з метою підвищення продуктивності курчат-бройлерів, зниження витрат кормів та підвищення рентабельності виробництва рекомендується найбільшу увагу звертати на їх збалансовану і повноцінну годівлю з урахуванням вікових періодів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський НАУ | uk_UA |
dc.subject | курчата-бройлери | uk_UA |
dc.subject | broiler chickens | uk_UA |
dc.subject | комбікорми | uk_UA |
dc.subject | compound feed | uk_UA |
dc.subject | годівля | uk_UA |
dc.subject | feeding | uk_UA |
dc.subject | вікові періоди | uk_UA |
dc.subject | age periods | uk_UA |
dc.subject | продуктивність | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | ефективність | uk_UA |
dc.subject | efficiency | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва та переробки м'яса птиці у ТОВ «Журавлиське» Київської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of the technology of production and processing of poultry meat in llc "Zhuravlyske" in the Kyiv region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.5 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Tkachenko Andrii.pdf | 428,31 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.