Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14565
Назва: Особливості формування елементів продуктивності і урожайності зерна у сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ
Інші назви: Peculiarities of the formation of the elements of the structure of the productivity and yield of soft winter wheat grain in the conditions in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian University.
Автори: Неухацька, Світлана Олександрівна
Neukhatska, Svitlana
Ключові слова: пшениця м’яка озима; soft winter wheat;сорт; variety;довжина стебла; stem length;довжина колоса; ear length;кількість колосків; number of ears;кількість зерен; number of grains;маса зерна; grain weight;урожайність; productivity
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Неухацька С.О. Особливості формування елементів продуктивності і урожайності зерна у сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / Наук. кер. Лозінський М.В. – Біла Церква: БНАУ, 2024. – 75 с.
Короткий огляд (реферат): Вихідним матеріалом для досліджень були сорти, сорти пшениці м’якої озимої Гарантія одеська, Фульвіо, Золотоношка, Коляда і сорт-стандарт Лісова пісня. За мету досліджень ми ставили порівняння сортів пшениці м’якої озимої різного генетичного походження між собою і з національним стандартом державного сортовипробування сортом Лісова пісня за проявом і мінливістю елементів структури врожайності і їх реакцією на умови навколишнього середовища в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ. За результатами досліджень рекомендувати для господарств центральної частини Київської області найбільш перспективні сорти. Польові досліди проводили у польовій дослідній сівозміні згідно „Методики державного сортовипробування сільськогосподарських культур” Попередник – гірчиця. Агротехніка у дослідах була загальноприйнятою для вирощування озимої пшениці в зоні досліджень. Сівбу пшениці м’якої озимої проводили сівалкою СЗ – 3,6 у трикратній повторності з обліковою площею ділянок 72 м2. Біометричні виміри за елементами структури врожайності проводилися за середнім зразком у кількості 25 рослин у триразовій повторності. Кваліфікаційна робота магістра містить 75 сторінки, 15 таблиць, список використаних джерел із 54 найменування.
Опис: The starting material for the research was varieties, soft winter wheat varieties Garantia Odeska, Fulvio, Zolotonoshka, Kolyada and the standard variety Lisova pisnia. The purpose of the research was to compare soft winter wheat varieties of different genetic origins with each other and with the national standard of state variety testing, the Lisova pisnia variety, according to the manifestation and variability of the elements of the yield structure and their reaction to environmental conditions in the conditions of the experimental field of the Scientific Research Center of Belotserkiv National University. Based on the results of research, recommend the most promising varieties for farms in the central part of Kyiv region. Field experiments were carried out in field experimental crop rotation according to the "Methodology of State Varietal Testing of Agricultural Crops" Precursor - mustard. Agricultural technology in the experiments was generally accepted for growing winter wheat in the research area. Sowing of soft winter wheat was carried out with a planter NZ - 3.6 in three repetitions with a plot area of 72 m2. Biometric measurements on the elements of the yield structure were carried out on the average sample of 25 plants in triplicate. The master's thesis contains 75 pages, 15 tables, a list of used sources with 54 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14565
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia.pdf510,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.