Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14552
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКулігін, Юліан Володимирович-
dc.contributor.authorKuligin, Yulian-
dc.date.accessioned2025-09-09T08:10:52Z-
dc.date.available2025-09-09T08:10:52Z-
dc.date.issued2024-06-06-
dc.identifier.citationКулігін Ю. В. Аналіз технології виробництва та переробки продукції бджільництва на приватній пасиці у Чернігівській області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м’яса; Наук. керівник І. Ф. Безпалий, доцент. — Біла Церква, 2024. — 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14552-
dc.descriptionThe bachelor's thesis is presented on 56 pages of printed text, including 15 tables, 5 figures, using 30 literary sources and consists of 10 sections: introduction; state of the problem; material, conditions and methods of conducting research; analysis of bee honey production technology; experimental research, environmental measures, occupational health and safety in emergency situations. As a result of research conducted on bee colonies in order to determine the effectiveness of stimulating feeding, it was established: feeding bees with cobalt chloride (24 mg) and fresh whole cow's milk (0.3- 0.4 l) added to sugar syrup (1 l syrup 1:1) made it possible to increase the number of closed brood in a short period of time. The effectiveness of the stimulant was 21.1% for the experimental group, 18.4% for the control group (pure syrup). Based on research, it is clear that the power of families has begun to increase. Production of propolis from one bee colony during the 2023 season. amounted to 92.3 g, the total amount of propolis collected in 2023 was 4,664 g. During the 2023 season, 400 g of royal jelly was obtained from one family on the farmuk_UA
dc.description.abstractДипломна робота бакалавра викладена на 56 сторінках друкованого тексту, з включенням 15 таблиць, 5 малюнків, з використанням 30 літературних джерел і складається з 10 розділів: вступ; стан проблеми; матеріал, умови та методика проведення досліджень; аналіз технології виробництва бджолиного меду; експериментальні дослідження, екологічні заходи, охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. У результаті досліджень, які були проведені над бджолиними сім’ями з метою визначення ефективності стимулюючої підгодівлі, встановлено: підгодівля бджіл хлористим кобальтом (24 мг) і свіжим цільним коров'ячим молоком (0,3-0,4 л), доданих до цукрового сиропу (1 л сиропу 1:1) дала можливість за короткий період збільшити кількість закритого розплоду. Ефективність стимулятора склала 21,1% по дослідній групі, по контрольній (чистий сироп) – 18,4%. На підставі досліджень зрозуміло, що сила сімей почала збільшуватися. Вихід прополісу з однієї бджолиної сім'ї впродовж сезону 2023р. склав 92,3 г, всього зібрано прополісу за 2023 р. – 4,664 г. За сезон 2023 р. від однієї сім’ї у господарстві було отримано 400 г маточного молочка. Мета дипломної роботи - аналіз технології отримання та переробки товарного меду в умовах приватної пасіки у Чернігівській області. Завдання дослідження: 1) вивчити технологію отримання меду на пасіці О. Дреєвої і проаналізувати показники меду; 2) провести оцінку медоносної бази регіону та виявити вплив факторів на продуктивність бджолиних сімей; 3) визначити вплив підгодівлі сімей на рівень їхніх показників; 4) розрахувати економічну ефективність отримання товарного меду в залежності від сили сімей.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectорганізація технологічного процесуuk_UA
dc.subjectorganization of the technological processuk_UA
dc.subjectмедозбірuk_UA
dc.subjecthoney collectionuk_UA
dc.subjectорганізація пасікиuk_UA
dc.subjectorganization of the apiaryuk_UA
dc.subjectбджолина сім’яuk_UA
dc.subjectbee familyuk_UA
dc.subjectприватна пасікаuk_UA
dc.subjectprivate apiaryuk_UA
dc.subjectЧернігівська областьuk_UA
dc.subjectChernihiv regionuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки продукції бджільництва на приватній пасиці у Чернігівській областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of production technology and processing of beekeeping products at a private apiary in Chernihiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kuligin.pdf446,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.