Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14544
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorІванов, Владислав Віталійович-
dc.contributor.authorIvanov, Vladyslav-
dc.date.accessioned2025-09-08T12:47:58Z-
dc.date.available2025-09-08T12:47:58Z-
dc.date.issued2024-04-12-
dc.identifier.citationІванов В. В. Аналіз технології виробництва нутрій та їх переробка у «ПП КарТар» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. М. Недашківський, професор. — Біла Церква, 2024. — 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14544-
dc.descriptionThe purpose of the study is to analyze the technology of nutria production and processing in the private enterprise “KarTar” in Kyiv region. Based on this goal, the following tasks are set for solution - to characterize the economic and economic indicators of PE “KarTar”; - to characterize the conditions for growing nutria flocks; - to study the peculiarities of feeding and reproductive characteristics of the nutria herd; - to describe the technologies of nutria processing; - to determine the economic efficiency of nutria breeding at KarTar PE; - to draw conclusions and develop proposals for improving the management of the industry on the farm. The private enterprise “KarTar” practices the family way of growing nutria. Both breeding animals and animals for sale for meat are raised on this farm. Nutria is raised on the farm in a waterless way. There is also an increase in the number of females in 2023 by 25% compared to 2021. Thus, the analysis shows that the average cost of 1 kg of nutria meat is 180 UAH, so we receive revenue from meat sales per head of 494 UAH. Thus, the total amount of profit from one head of nutria is 934 UAH.uk_UA
dc.description.abstractМета роботи - аналіз технології виробництва та переробки м’яса нутрій в ПП «КарТар» Київської області. Виходячи із поставленої мети на вирішення поставлені такі завдання: - охарактеризувати господарсько-економічні показники ПП «КарТар»; - привести характеристику умов вирощування стада нутрій; - дослідити особливості годівлі та відтворювальні характеристики стада нутрій; - описати технології переробки нутрій; - визначити економічну ефективність вирощування нутрій на ПП «КарТар»; -зробити висновки та розробити пропозиції з покращення ведення галузі в господарстві. У ПП «КарТар» практикують сімейний спосіб вирощування нутрій. На даному господарстві вирощують як племінних тварин, так для реалізації на м’ясо. Нутрій на господарстві вирощують безводним способом. Також прослідковується збільшення поголів’я самок у 2023 році на 25 % порівняно з 2021 роком. Отже, зробивши аналіз слід відмітити, що середня вартість 1 кг м’яса нутрій на рівні 180 грн., тому ми отримуємо виручку від реалізації м’яса за одну голову 494 грн. Таким чином, загальна сума прибутку від однієї голови нутрії становить 934 грн..uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectтехнологія вирощування нутрійuk_UA
dc.subjecttechnology of nutria breedinguk_UA
dc.subjectраціонuk_UA
dc.subjectrationuk_UA
dc.subjectнутрійuk_UA
dc.subjectnutria meatuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectм'ясоuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва нутрій та їх переробка у «ПП КарТар» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of nutria production technology and its processing in ‘PE KarTar’, Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Ivanov Vladyslav.pdf358,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.