Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14503| Title: | Аналіз технології виробництва молока в ПрАТ «Шамраївське» та його переробки в ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» Житомирської області |
| Other Titles: | Analysis of the technology of milk production at PJSC “Shamraivske” and its processing at “Andrushivskyi maslosyrzavod” LLC of the Zhytomyr Region |
| Authors: | Добровольський, Андрій Олександрович Dobrovolskyi, Andrii |
| Keywords: | корови;cows;плавлений сир;processed cheese;годівля;feeding |
| Issue Date: | 15-May-2024 |
| Publisher: | Білоцерківський НАУ |
| Citation: | Добровольський А. О. Аналіз технології виробництва молока в ПрАТ «Шамраївське» та його переробки в ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» Житомирської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник О. М. Титарьова, доцент. — Біла Церква, 2024. — 48 с. |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі зроблено аналіз господарської діяльність ПрАТ «Шамраївське» та проаналізовано технології утримання і годівлі дійних та сухостійних корів. Встановлено, що енергетична поживність раціонів та вміст поживних речовин у них відповідає потребі корів. У складі кормосумішки є достатня кількість грубих, соковитих та концентрованих кормів. Умови утримання та доїння корів задовільні. Це підтверджено аналізом господарської діяльності господарства та продуктивністю тварин. Оцінка економічної ефективності виробництва молока у ПрАТ «Шамраївське» показала високу ефективність виробничих процесів. У роботі міститься оцінка діяльності ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» та детальний аналіз технології виробництва сиру плавленого. Кваліфікаційна робота магістра складається з 48 сторінок, 5 таблиць, 16 рисунків, списку використаних джерел, що включає 30 найменування, 27 з яких – латиницею. |
| Description: | In the qualification work, an analysis of the economic activity of PJSC ―Shamraivske‖ was made and the technologies of keeping and feeding dairy and dry cows were analyzed. It was established that the energy content of the rations and the content of nutrients in them correspond to the needs of cows. The fodder mixture contains a sufficient amount of rough, juicy and concentrated fodder. Conditions for keeping and milking cows are satisfactory. This is confirmed by the analysis of the economic activity of the farm and the productivity of the animals. The assessment of the economic efficiency of milk production at ―Shamraivske‖ PJSC showed high efficiency of production processes. The work contains an assessment of the activity of LLC ―Andrushivskyi maslosyrzavod‖ and a detailed analysis of the technology of processed cheese production. The master's thesis consists of 48 pages, 5 tables, 16 figures, a list of used sources, which includes 30 names, 27 of which are in Latin. Key words: cows, feeding, processed cheese. |
| URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14503 |
| metadata.dc.identifier.udc: | 636.2 |
| Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 204_D_Dobrovolskyi Andrii.pdf | 482,98 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.