Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14096
Назва: | Біохімія риб |
Інші назви: | Fish biochemistry |
Автори: | Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Бітюцький, Володимир Семенович Bityutskyy, Volodymyr Токарчук, Тетяна Сергіївна Tokarchuk, Tetyana |
Ключові слова: | білки риб;fish proteins;ліпіди риб;fish lipids;вуглеводи риб;fish carbohydrates;вітаміни;vitamins;ферменти;enzymes;гормони;hormones;адаптація;adaptation;посмертні зміни риб;postmortem changes in fish;переробка риб;fish processing;інновації у рибництві;innovations in fish farming |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Цехмістренко С. І. Біохімія риб: підручник / С. І. Цехмістренко, В. С. Бітюцький, Т. С. Токарчук . – Біла Церква: БНАУ, 2025. – 232 с. |
Короткий огляд (реферат): | Підручник «Біохімія риб» являє сучасний комплексний огляд ключових біохімічних характеристик та процесів, що відбуваються в організмі риб. Особливий акцент зроблено на хімічному складі, метаболізмі, регуляторних механізмах обміну речовин, а також на біохімічних адаптаціях до зовнішніх чинників середовища. Розглянуто сучасні підходи до збереження та обробки рибної продукції, включаючи інноваційні технології, такі як нанотехнології та передові методи аналізу, спрямовані на оптимізацію якості продукції та підвищення її харчової цінності. Підручник розрахований на широке коло користувачів – студентів, магістрантів, аспірантів, наукових працівників, фахівців рибної галузі та тих, хто прагне поглибити свої знання в біохімії водних організмів. Посібник є корисним для студентів, аспірантів, науковців, фахівців та тих, хто прагне поглибити свої знання в хімії аграрного сектору. |
Опис: | The textbook «Fish Biochemistry» provides a modern comprehensive overview of the key biochemical characteristics and processes occurring in the body of fish. Particular emphasis is placed on the chemical composition, metabolism, regulatory mechanisms of metabolism, as well as biochemical adaptations to external environmental factors. Modern approaches to the preservation and processing of fish products, including innovative technologies such as nanotechnology and advanced analytical methods aimed at optimising product quality and increasing its nutritional value, are considered. The textbook is intended for a wide range of users - students, undergraduates, postgraduates, researchers, fisheries professionals and those seeking to deepen their knowledge of the biochemistry of aquatic organisms. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14096 |
ISBN: | 978-966-2122-74-9 |
УДК: | 639.3:577.1(075.8) |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
biokhimiia_ryb.pdf | 5,94 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.