Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13928
Назва: Особливості формування врожайності бульб картоплі за використання різних агротехнічних прийомів в умовах Ботанічного саду БНАУ
Інші назви: Peculiarities of potato tuber yield formation using various agrotechnical techniques in the conditions of the Botanical Garden of the BNAU
Автори: Василенко, Олег Миколайович
Vasylenko, Oleh
Ключові слова: висота рослин;густота стояння;площа листкового апарату; leaf area;продуктивність фотосинтезу; productivity of photosynthesis;урожайність; yield;структура урожайності; yield structure;plant height;leaf area
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Короткий огляд (реферат): Досліджено і оптимізовано складові елементи технології вирощування культури, що забезпечує формування високої продуктивності та поліпшення якісних показників отриманої продукції. Використано теоретичні (теорії, гіпотези) та емпіричні (експерименти, наукові дослідження, спостереження, вимірювання тощо) наукові методи досліджень. Визначено і вивчено особливості росту, розвитку та продуктивності культури залежно від елементів технології вирощування. Зроблено висновки, що сорт Явір забезпечив розвиток листкового апарата рослин на одному гектарі в середньому – 38,9 тис м2, у сорту Слов’янка – 43,7 тис. м2, стеблостою сорту Явір – 236 тис. шт./га та сорту Слов’янка – 194 тис. шт../га. Визначена більш висока врожайність сорту Слов’янка у всі роки досліджень. В середньому по всіх варіантах вона склала 253 ц/га, що вище у порівнянні з сортом Явір на 40 ц/га або на 19%. Це пояснюється кращими морфо-фізіологічними показниками рослин і високими їх адаптивними можливостями. Спостерігається підвищення врожайності бульб, за вирощування картоплі з використанням зелених добрив, яка в середньому становила 243 ц/га, що на 19% більше, порівняно з контролем. Одержані результати можуть бути використані у виробництві будь яких господарств, що знаходяться у зоні Лісостепу України. Кваліфікаційна робота магістра містить 58 сторінок, 11 таблиць, список використаних джерел із 36 найменувань, 2 додатки. The components of the culture cultivation technology have been explored and optimized, which ensures the formation of high productivity and improvement of the qualitative indices of the obtained products. Theoretical methods (theories, hypotheses) and empirical (experiments, scientific researches, observations, measurements, etc.) are used. Scientific methods of research. The features of growth, development and productivity of culture depending on elements of cultivation technology are determined and studied. It was concluded that the Yavir variety provided for the development of a weed plant of plants on one hectare - 38.9 thousand m2, Slavianka variety - 43.7 thousand m2, Yavir sable variety - 236 thousand pcs. / Ha and Slavic variety Yanka - 194 thousand pieces ../ ha. A higher yield of Slavic variety has been determined in all years of research. On average, in all variants, it was 253 p / ha, which is higher compared to the Yavir variety by 40 p / ha or by 19%. This is due to the best morpho-physiological parameters of plants and their high adaptive capacity. There is an increase in the yield of tubers, for the cultivation of potatoes using green fertilizers, which averaged 243 c / ha, which is 19% more compared to control. The obtained results can be used in the production of any farms located in the forest-steppe zone of Ukraine. Master's qualifying work contains 58 pages, 11 tables, list of used sources of 36 titles, 2 applications.
Опис: Василенко О.М. Особливості формування врожайності бульб картоплі за використання різних агротехнічних прийомів в умовах Ботанічного саду БНАУ: Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / Науковий керівник Федорук Ю.В.; БНАУ. - Біла Церква, 2024. - 58 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13928
УДК: 635.21
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_vrozhainosti3.pdf350,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.