Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13817
Title: | Оцінка гібридів кукурудзи за якісними показниками зеленої маси |
Other Titles: | Evaluation of corn hybrids based on green mass quality indicators |
Authors: | Павліченко, Костянтин Васильович Pavlichenko, Kostyantyn Грабовський, Микола Борисович Grabovskyі, Mykola Німенко, Сергій Сергійович Nimenko, Serhiy |
Keywords: | кукурудза, гібрид, вміст сирого протеїну, вміст сирого жиру, вміст целюлози;corn, hybrid, crude protein content, crude fat content, cellulose content |
Issue Date: | 19-Apr-2024 |
Publisher: | МІП ім. В. М. Ремесла, Міністерство аграрної політики та продовольства України |
Citation: | Павліченко К. В. Оцінка гібридів кукурудзи за якісними показниками зеленої маси / Павліченко К. В., Грабовський М. Б., Німенко С. С. // Матеріали XII Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених і спеціалістів «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур» присвячена 60-річчю реєстрації сорту-шедевру пшениці м’якої озимої Миронівська 808, с. Центральне, 19 квітня 2024 р., МІП ім. Ремесла. - с. Центральне, 2024. - С. 124. |
Abstract: | Виявлено, що вміст сирого протеїну в зразках кукурудзи становив 8,2–10,6 %, сирого жиру – 1,6–2,9 %, целюлози – 24,2–29,1 % в перерахунку на суху речовину. У рослинах середньостиглих гібридів кукурудзи Крабас, Карпатіс і КВС Акустика був вищим вміст крохмалю, сирого протеїну та жиру порівняно з середньоранніми формами. Показник вмісту крохмалю в зеленій масі середньоранніх та середньостиглих гібридів кукурудзи залежав від генотипових особливостей досліджуваних форм та був в межах 31,3–34,7 % і 36,1–39,0 %. Встановлено, що найвищим вмістом целюлози відзначався гібрид КВС 237 – 29,1 %, крохмалю – КВС Акустика (39,0 %), протеїну – Карпатіс (10,6 %), сирого жиру – Крабас (2,9 %). |
Description: | It was found that the content of crude protein in corn samples was 8.2–10.6%, crude fat – 1.6–2.9%, cellulose – 24.2–29.1% in terms of dry matter. In plants of mid-season corn hybrids Krabas, Karpatis and KBS Akustika, the content of starch, crude protein and fat was higher compared to mid-early forms. The starch content in the green mass of mid-early and mid-season corn hybrids depended on the genotypic characteristics of the studied forms and was within 31.3–34.7% and 36.1–39.0%. It was found that the highest cellulose content was observed in the hybrid KVS 237 – 29.1%, starch – KVS Akustika (39.0%), protein – Karpatis (10.6%), crude fat – Krabas (2.9%). |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13817 |
metadata.dc.identifier.udc: | 633:631.15:631.8:632.954 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Миронівка 2024. С.124.pdf | 523,46 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.