Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1354
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛомова, Неоніла Миколаївна-
dc.contributor.authorLomova, Neonila-
dc.contributor.authorСніжко, Ольга Олегівна-
dc.contributor.authorSnizhko, Olha-
dc.contributor.authorНаріжний, Сергій Анатолійович-
dc.contributor.authorNarizhniy, Serhiy-
dc.date.accessioned2018-10-17T09:37:32Z-
dc.date.available2018-10-17T09:37:32Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЛомова Н.М. Вплив продуктів бджільництва на консистенцію та кислотність йогурту / Н.М. Ломова, О.О. Сніжко, С.А. Наріжний // Біоресурси і природокористування: науковий журнал – 2014. – Т. 6., № 3-4.- С.127 – 134.uk_UA
dc.identifier.issn2078-9912-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1354-
dc.descriptionChanges of rheological properties of yogurt under the influence of the natural beekeeping products, namely honey, uterine milk and pollen load were investigated in this work. For the purpose of determination of nature of influence of various doses of beekeeping products on quality of new sour-milk drink, it was followed up the influence of these biologically active ingredients on titled acidity and concentration of hydrogen ions in a fresh product and in the course of its storage. As a result it was indicated that small amounts of beekeeping products positively influence on rheological quality of a sour milk clot. At the same time, they lead to slight increase of acidity in fresh yogurt, but constrain its increase on continuation of several days, thereby prolonging a yogurt ex piration date.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено зміни реологічних властивостей та кислотності йогурту, які виникли під впливом таких натуральних продуктів бджільництва, як мед, маточне молочко та бджолине обніжжя. Визначено характер впливу різних комбінацій наповнювачів на якість свіжого кисломолочного напою. Встановлено, що внесення меду, маточного молочка та бджолиного обніжжя покращує реологічні властивості кисломолочного згустку. Використовувані збагачувачі підвищують титровану і знижують активну кислотність йогурту. Визначено оптимальний варіант поєднання різних продуктів бджільництва, який забезпечить найкращі реологічні та синеретичні властивості і не спровокує прискорене наростання кислотності. Исследованы изменения реологических свойств йогурта под влиянием натуральных продуктов пчеловодства — меда, маточного молочка и пыльцы. Определен характер влияния различных комбинаций наполнителей на качество свежего кисломолочного напитка. Установлено, что внесение меда, маточного молочка и пчелиной обножки улучшает реологические свойства кисломолочного сгустка. Используемые обогатители повышают титрируемую и снижают активную кислотность йогурта. Определен оптимальный вариант сочетания различных продуктов пчеловодства, который обеспечит наилучшие реологические и синеретические свойства и не провоцирует ускоренное нарастание кислотности.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНУБіП Україниuk_UA
dc.subjectкисломолочний напійuk_UA
dc.subjectмедuk_UA
dc.subjectбджолине обніжжяuk_UA
dc.subjectматочне молочкоuk_UA
dc.subjectкислотністьuk_UA
dc.subjectреологічні властивостіuk_UA
dc.subjectsour-milk drinkuk_UA
dc.subjecthoneyuk_UA
dc.subjectbeekeeping productsuk_UA
dc.subjectroyal jellyuk_UA
dc.subjectacidityuk_UA
dc.subjectrheological propertiesuk_UA
dc.subjectкисломолочный напитокuk_UA
dc.subjectпчелиная обножкаuk_UA
dc.subjectматочное молочкоuk_UA
dc.subjectкислотностьuk_UA
dc.subjectреологические свойстваuk_UA
dc.titleВплив продуктів бджільництва на консистенцію та кислотність йогуртуuk_UA
dc.title.alternativeЕffect of beekeeping products on consistency and acidity of yogurtuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637. 146.34:638.167:168uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_produktiv.pdf465,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.