Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13326
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у СТОВ «Верхнячка-Агро» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production technology at Verkhnyachka-Agro milk processing plant and its processing at Yuriya PJSC of Cherkasy region
Автори: Лоскучерявий, Владислав Юрійович
Loskucheriavyi, Vladyslav
Ключові слова: гоштинська;Holstein breed;українська чорно-ряба молочна порода;Ukrainian black-and-white dairy breed;продуктивність;productivity;екстер’єрний тип;exterior type;стандарт породи;breed standard
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний універстет
Бібліографічний опис: Лоскучерявий В. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у СТОВ «Верхнячка-Агро» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Н. І. Клопенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 48 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано стада голштинської та української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано систему вирощування ремонтного молодняку, вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів-первісток та технологію переробки молока у СТОВ «Верхнячка-Агро» Черкаської області. Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стадіта розрахованаїх економічна ефективність. У роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Доведено, що найбільш інтенсивною зміною характеризується жива маса, яка у повновікових корів голштинської породи, порівняно із первістками, збільшилась на 20,2% і становила 627,6 кг, у ровесниць української чорно-рябої молочної породи - 18,4% та 613 кг. Проміри статей тіла корів обох порід характеризувалися значно меншою динамікою. Спостерігається зростання більшості показників молочної продуктивності у корів голштинської породи у віковій динаміці. Найбільш інтенсивною зміною характеризуються показники тривалості сервіс-періоду, який у повновікових корів, порівняно з первістками, зменшується на 25,1 % і становить 138,1 днів, між отельного періоду – на 9,6% і 419,4 днів при закономірному покращенні коефіцієнта відтворної здатності на 9,8 % і 0,9. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок,7 таблиць, 3 рисунки, список використаних джерел із 44 найменувань.
Опис: In the qualification work, herds of Holstein and Ukrainian black and spotted dairy cattle were analyzed. The system of rearing young animals for repair was analyzed, the milk productivity and reproductive capacity of first-born cows and the technology of milk processing at Yuriya PJSC of Cherkasy region" Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It has been proven that the most intensive change is characterized by live weight, which in middle-aged cows of the Holstein breed, compared to first-borns, increased by 20.2% and amounted to 627.6 kg, in cows of the same age of the Ukrainian black-spotted dairy breed - by 18.4% and 613 kg . The diameters of the sexes of the body of cows of both breeds were characterized by much smaller dynamics. There is an increase in most indicators of milk productivity in Holstein cows in the age dynamics. The most intensive change is characterized by indicators of the duration of the service period, which in mature cows, compared to first-born cows, decreases by 25.1% and amounts to 138.1 days, the intercalving period – by 9.6% and 419.4 days, with a natural improvement in the reproduction ratio abilities by 9.8% and 0.9. The master's thesis contains 48 pages, 7 tables, 3 figures, a list of used sources with 44 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13326
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.