Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13310
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у ТОВ «Агрофірма «Колос» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of milk production and processing technology at Agrofirma Kolos LLC of the Kyiv region
Authors: Ліснича, Світлана Іванівна
Lisnycha, Svitlana
Keywords: молочні корови;dairy cows;технологія утримання;keeping technology;продуктивність;productivity;доїння;milking;переробка молока;milk processing
Issue Date: Dec-2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Ліснича С. І. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у ТОВ «Агрофірма «Колос» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.В. Борщ, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с.
Abstract: Виробництво молока у ТОВ АФ «Колос» – затратне, воно базується на прив’язному утриманні тварин і доїнні переносними апаратами. Доярки під час доїння часто порушують правила отримання молока. Оптимальний ремонт стада залежить від дотримання технології вирощування ремонтних телиць, особливо у молочний період; це дає можливість зменшити витрати на оновлення стада і підвищити ефективність виробництва молока на фермі. Переробка молока на сир кисломолочний та кисломолочні напої у господарстві дасть можливість підвищити рентабельність виробництва продукції (молока).
Description: Milk production at Kolos JSC AF is expensive, it is based on tethered animals and milking with portable machines. During milking, milkmaids often violate the rules for obtaining milk. Optimal repair of the herd depends on compliance with the technology of breeding repair heifers, especially during the milking period; it makes it possible to reduce the costs of renewing the herd and increase the efficiency of milk production on the farm. The processing of milk into fermented milk cheese and fermented milk drinks in the farm will provide an opportunity to increase the profitability of production (milk).
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13310
metadata.dc.identifier.udc: 637.12
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf899,26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.