Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13243
Title: | Аналіз технології вирощування свиней та шляхи її удосконалення в ТОВ «Селекційний центр свинарства» Київської області та переробки свинини в ТОВ "Київський м’ясокомбінат" |
Other Titles: | Analysis of pig breeding technology and ways to improve it at the "Swine Breeding Center" LLC of the Kyiv region and pork processing at the "Kyiv Meat Processing Plant" LLC |
Authors: | Макосій, Олександр Іванович Makosii, Oleksandr |
Keywords: | свиноматки;sows;годівля;feeding;комбікорм;compound feed;кормова добавка;feed supplement |
Issue Date: | Dec-2024 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Макосій О. І. Аналіз технології вирощування свиней та шляхи її удосконалення в ТОВ «Селекційний центр свинарства» Київської області та переробки свинини в ТОВ "Київський м’ясокомбінат" : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.О. Чернявський, доцент. - Біла Церква, 2024. 50 с. |
Abstract: | Досліджено ефективність господарської діяльності ТОВ «Селекційний центр свинарства» та проведено ретельний аналіз технології утримання, та годівлі свиней, зокрема свиноматок. Окрім діяльності свиноферми, у роботі охарактеризовано м’ясопереробне підприємство ТОВ «Київський м’ясокомбінат». В роботі зроблений детальний аналіз годівлі порісних та лактуючих свиноматок, щодо забезпечення їх поживними речовинами, шляхом аналізу поживності повнораціонних комбікормів. Використано зоотехнічні методи оцінки годівлі тварин. Доведено, що поживність комбікормів відповідає рекомендованим нормам. Встановлено, що утримання, годівля та відтворення, що застосовують у ТОВ «Селекційний центр свинарства» налагоджено на високому рівні і сприяють прояву тваринами максимальної продуктивності, закладеної генетично. Рекомендуємо згодовувати у складі комбікорму для холостих, поросних і лактуючих свиноматок кормову добавку ЛЕВУСЕЛ СБ в кількості 100 і 200 г на 1 тону корму. Кваліфікаційна робота магістра складається з 50 сторінок, 9 таблиць, 6 рисунків, списку використаних джерел, що включає 27 найменувань. |
Description: | The effectiveness of the economic activity of the Swine Breeding Center LLC was studied and a thorough analysis of the technology of keeping and feeding pigs, in particular sows, was carried out. In addition to the activities of the pig farm, the paper describes the meat processing enterprise "Kyiv Meat Processing Plant" LLC. In the work, a detailed analysis of the feeding of fertile and lactating sows was made, in terms of providing them with nutrients, by analyzing the nutritional content of complete combined feed. Zootechnical methods of animal feeding assessment were used. It has been proven that the nutritional value of compound feed meets the recommended standards. It has been established that the maintenance, feeding and reproduction applied in the "Swine Breeding Center" LLC are established at a high level and contribute to the manifestation of the maximum productivity of the animals, laid down genetically. We recommend feeding the feed additive LEVUSEL SB in the amount of 100 and 200 g per 1 ton of feed as part of compound feed for barren, farrowing and lactating sows. The master's thesis consists of 50 pages, 9 tables, 6 figures, a list of used sources, which includes 27 titles. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13243 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.4 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf | 762,05 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.