Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13237
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки молока у ТОВ «Решільєнт Матюші» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of milk production and processing technology at RESILIENT MATYUSHI LLC, Kyiv region
Authors: Чернадчук, Михайло Михайлович
Chernadchuk, Mykhailo
Keywords: корови;cows;протеїн;protein;легкорозчинна і важкорозчинна фракція протеїну;easily soluble and poorly soluble fraction of protein;амінокислоти;amino acids;кормова суміш;fodder mixture;продуктивність;productivity
Issue Date: Dec-2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний універстет
Citation: Чернадчук М. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки молока у ТОВ «Решільєнт Матюші» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. С. Бомко, професор. - Біла Церква, 2024. 46 с.
Abstract: Кваліфікаційної роботі є узагальненням даних літератури про основні аспекти сучасної протеїнового живлення корів. Наведені теоретичні аспекти й результати експериментальних досліджень вчених з обґрунтування параметрів протеїнового і амінокислотного живлення, що є вагомим чинником, який, за відповідних умов значною мірою може гарантувати реалізацію генетичного потенціалу високопродуктивних корів. Показано, що важливим аспектом протеїнового живлення є співвідношення амінокислот корму. Негативна їхня взаємодія може бути викликана дефіцитом однієї або декількох амінокислот. Наведені дані про те, що необхідно контролювати в кормосумішах високопродуктивних корів легкорозчинну і важкорозчинну фракцію протеїну. Ефективність використання протеїну залежить від підготовки високобілкових кормів до згодовування. В кваліфікаційні роботі використані аналітичні дані, методичні підходи, методи статистичного аналізу.
Description: The qualification work is a generalization of data from the literature on the main aspects of modern protein nutrition of cows. The theoretical aspects and results of experimental studies of scientists on the substantiation of protein and amino acid nutrition parameters are presented, which is a significant factor that, under appropriate conditions, can largely guarantee the realization of the genetic potential of high-yielding cows. It is shown that an important aspect of protein nutrition is the ratio of amino acids in the feed. Their negative interaction can be caused by a deficiency of one or more amino acids. The given data indicate that it is necessary to control the easily soluble and poorly soluble fraction of protein in feed mixtures of high-yielding cows. The efficiency of protein use depends on the preparation of high-protein feed before feeding. Analytical data, methodical approaches, methods of statistical analysis were used in the qualification work.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13237
metadata.dc.identifier.udc: 637.12
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf609,29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.