Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13232
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ПрАТ «Племзавод» «Літинський» та його переробки у молочному заводі «Рошен» Вінницької області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production technology at PJSC Plemzavod" Litynskyi and its processing at the Roshen dairy plant in Vinnytsia region
Автори: Доманський, Владислав Володимирович
Domanskyi, Vladyslav
Ключові слова: українська чорно-ряба молочна порода;Ukrainian black-and-white dairy breed;екстер’єр;exterior;молочна продуктивність;milk productivity;відтворювальна здатність;reproductive capacity
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний універстет
Бібліографічний опис: Доманський В. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ПрАТ «Племзавод» «Літинський» та його переробки у молочному заводі «Рошен» Вінницької області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Н. І. Клопенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 47 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ПрАТ «Племзавод» «Літинський» зокрема стада української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано систему вирощування ремонтного молодняку, вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів-первісток та технологію переробки молока у молочному заводі «Рошен» Вінницької області. Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загально прийняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що в господарстві у тваринництві спеціалізується на виробництві молока. Тут утримують стадо української чорно-рябої молочної породи із поголів’ям корів – 900 голів. Надій за лактацію становить 8550 кг, масова частка жиру в молоці – 3,94%, білка – 3,28%, середня жива маса – 550 кг. Тривалість сервіс-періоду – 138 днів. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва молока у ТОВ «Острійківське», а також інших господарствах. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінок, 10 таблиць, 5 рисунки, список використаних джерел із 41 найменувань.
Опис: In the qualification work, the activity of PJSC Plemzavod" Litynskyi was analyzed, in particular the herds of Ukrainian black and spotted dairy cattle. The breeding system of repair young animals was analyzed, the milk productivity and reproductive capacity of first-born cows and the technology of production of its processing at the Roshen dairy plant in Vinnytsia region Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It was established that PJSC Plemzavod" Litynskyi specializes in milk production in animal husbandry. Here they keep a herd of Ukrainian black-spotted dairy breed with a herd of cows - 900 heads. The yield per lactation is 9550 kg, the mass fraction of fat in milk is 3.94%, protein is 3.28%, the average live weight is 550 kg. The duration of the service period is 138 days. The obtained results can be used to improve the efficiency of milk production in "Ostrikivske" LLC, as well as other farms. The master's qualification work contains 47 pages, 10 tables, 5 figures, a list of used sources from 41 items.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13232
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf997,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.