Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13231
Title: | Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Новий шлях» Чернігівської області та її переробки в ПП «Остер» |
Other Titles: | Analysis of pork production technology and ways to improve it in the Novy Shlyakh JSC of Chernihiv Oblast and its processing in the Oster PE |
Authors: | Семенець, Олександр Валерійович Semenets, Oleksandr |
Keywords: | свині;pigs;молодняк;young pigs;господарство;farm;технологія;technology;ритм виробництва;production rhythm;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost |
Issue Date: | Dec-2024 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний універстет |
Citation: | Семенець О.В. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Новий шлях» Чернігівської області та її переробки в ПП «Остер» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 46 с. |
Abstract: | Метою роботи є аналіз технології виробництва продукції свинарства в СТОВ «Новий Шлях» Чернігівської області та шляхи її удосконалення і переробки в ПП «Остер». Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 46_ сторінок, 25__ таблиць, 1__ рисунків, список використаних джерел із 35__ найменувань. |
Description: | The purpose of the work is to analyze the technology of pork production in the Novy Shlyakh JSC of Chernihiv Oblast and ways to improve it and process it in the Oster Private Enterprise. Data for three years were studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural lands, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures are planned to improve the existing technology of pork production: technological indicators of the complex for reproduction, raising piglets and fattening young animals are calculated. The calculation of meat production at the complex per day, per rhythm, per month, per year is carried out. The need for production areas is determined. Formulations of compound feeds for feeding sows and young pigs, their feeding schemes are presented. Attention is focused on the indicators of pig processing, the yield of slaughter products from processing young pigs for meat is calculated. The economic efficiency of the developed program for the production of pig products is calculated. It is concluded that the implementation of the developed measures will allow increasing pork production. The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's qualification work contains 46_ pages, 25__ tables, 1__ figures, a list of sources used with 35__ names. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13231 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.4 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf | 883,31 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.