Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13223
Title: | Аналіз технології виробництва і переробки м’яса перепелів та шляхи її удосконалення у ТОВ «Квейл» Київської області |
Other Titles: | Analysis of the technology of production and processing of quail meat and ways to improve it in Quail LLC, Kyiv region |
Authors: | Мойсеєнко, Катерина Василівна Moiseienko, Kateryna |
Keywords: | перепели;quail;сухий часник;dry garlic;сухи імбир;dry ginger;збереженість;preservation;приріст живої маси;live weight gain;витрати кормів;feed consumption;якість м’яса;meat quality |
Issue Date: | Dec-2024 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний універстет |
Citation: | Мойсеєнко К. В. Аналіз технології виробництва і переробки м’яса перепелів та шляхи її удосконалення у ТОВ «Квейл» Київської області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П.М. Каркач, доцент. - Біла Церква, 2024. 41 с. |
Abstract: | Досліджено: проведено аналіз технології виробництва і переробки м’яса перепелів породи фараон та запропоновано її удосконалення шляхом використання таких додаткових інгредієнтів, як сухий часник або сухий імбир в раціоні. Використано методичні підходи, методи: здійснено випадкове формування груп досліду, проведено аналітичний збір даних, їх співставлення та обробка за стандартними методами. Виявлено: встановлено позитивний вплив на збереженість, приріст живої маси, витрати кормів та м’ясні якості тушки перепелів. Зроблено висновок, що: із метою підвищення м’ясної продуктивності перепелів пропонується використання додаткових сухих інгредієнтів в раціоні, а саме сухого часнику або сухого імбиру з розрахунку 500 мг/кг комбікорму. Одержані результати можуть бути використані: у ТОВ «Квейл» Київської області та інших підприємствах. Кваліфікаційна робота магістра налічує 41 сторінок, 6 таблиць, 11 рисунків, список використаних джерел із 28 найменувань. |
Description: | Research: the technology of production and processing of quail meat of the Pharaoh breed was analyzed and its improvement was proposed by using such additional ingredients as dry garlic or dry ginger in the diet. Methodological approaches and methods used: random formation of experimental groups, analytical data collection, comparison and processing by standard methods. Results: a positive effect on the safety, live weight gain, feed consumption and meat quality of quail carcasses was found. It is concluded that: In order to increase the meat productivity of quails, it is proposed to use additional dry ingredients in the diet, namely dry garlic or dry ginger at the rate of 500 mg/kg of feed. The results obtained can be used: in Quail LLC in Kyiv region and other enterprises. The master's thesis consists of 41 pages, 6 tables, 11 figures, and a list of 28 references. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13223 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_perepeliv.pdf | 765,37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.