Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13159
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки свинини у ТОВ «Агрофірма Інтерагросервіс» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of pork production and processing technology at Agrofirm Іnteragroservice LLС, Кyiv region
Authors: Ференець, Сергій Борисович
Ferenets, Serhiy
Keywords: свиноматки: холості, супоросні, підсисні,;sows: barren, pregnant, suckling;комбікорми;compound feed
Issue Date: Dec-2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Ференець С.Б. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки свинини у ТОВ «Агрофірма Інтерагросервіс» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. С. Бомко, професор. - Біла Церква, 2024. 47 с.
Abstract: В кваліфікаційні роботі звернута увага,що потреба свиноматок у поживних речовинах залежить від їх породних особливостей, фізіологічного стану, плодовитості, кліматичних умов, мікроклімату у свинарниках. Повноцінність годівлі свиноматок досягається за рахунок поживних речовин, їх співвідношення, а також за рахунок підвищення біологічної повноцінності раціону згідно прийнятих норм. Зроблений аналіз раціонів свиноматок в залежності від їх фізіологічного стану і виявлено, що раціони погано збалансований за макроі мікроелементами. Дуже низький процент забезпеченності за Са і Р, вітамінами Д, Е і групи В. На основі виявлених недоліків розроблені повнораціонні комбікорми в умовах товарної свиноферми ТОВ «Агрофірма Інтерагросервіс» Київської області. Виявлено резерви збільшення виробництва свинини. Зроблено висновок, що впровадження розроблених повнораціонних комбікормів для свиноматок дозволяє збільшити виробництво продукції свинарства
Description: In the qualification work, attention is paid to the fact that the sows' need for nutrients depends on their breed characteristics, physiological state, fertility, climatic conditions, microclimate in piggeries. The completeness of feeding sows is achieved at the expense of nutrients, their ratio, as well as at the expense of increasing the biological completeness of the ration in accordance with the accepted norms. An analysis of the rations of sows was made, depending on their physiological state, and it was found that the rations are poorly balanced in terms of macro- and microelements. A very low percentage of provision for Ca and P, vitamins D, E and group B. On the basis of the identified shortcomings, full-ration compound feed was developed in the conditions of the commercial pig farm of Agrofirma Interagroservice LLC of the Kyiv region. Reserves for increasing pork production have been identified. It was concluded that the introduction of developed full-rational feed for sows allows to increase the production of pig farming products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13159
metadata.dc.identifier.udc: УДК 636.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf792,36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.