Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12869
Назва: Кормова цінність яблучних вичавок
Інші назви: Nutritional value of apple pulp
Автори: Соболєва, Сітлана Василівна
Sobolievа, Svitlana
Соболєв, Олександр Іванович
Sobolev, Oleksandr
Ключові слова: яблучні вичавки;apple pulp;поживна цінність;nutritional value;хімічний склад;chemical composition
Дата публікації: 7-чер-2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Соболєва С. В. Кормова цінність яблучних вичавок / С. В. Соболєва, О. І. Соболєв // Сучасні виклики та шляхи покращення технології виробництва продукції тваринництва : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-пед. працівників та молодих науковців., [Одеса], 6–7 червня 2024 р. / М-во освіти і науки України, Одеський держ. аграрний ун-т.- Одеса, 2024.- С. 107–109.
Короткий огляд (реферат): За рахунок їх використання в годівлі сільськогосподарських тварин можна щорічно одержувати значну кількість м’ясної та молочної продукції. Проте, на багатьох переробних підприємствах ці цінні корми у великих кількостях псуються і знищуються. Встановлено, що висушені та подрібненні яблучні вичавки містять 87,0 % сухої речовини, яка складається з 10,8 % сирого протеїну, 4,6 - сирого жиру, 22,1 - сирої клітковини, 47,2 - БЕР і 2,1 - золи. В 1 кг таких вичавок міститься 10,1 г кальцію та 2,3 г фосфору. Проведений аналіз амінокислотного складу дозволив ідентифікувати в яблучному борошні всі 10 незамінних амінокислот, серед яких переважають валін (3,7 г/кг), фенілаланін (3,3 г/кг), ізолейцин (2,3 г/кг), треонін (2,3 г/кг) та лейцин (1,9 г/кг). Досить показовим є і мікромінеральний склад борошна із яблучних вичавок. У ньому міститься багато заліза (1002,8 мг/кг), цинку (148,4 мг/кг), марганцю (59,6 мг/кг) та міді (27,2 мг/кг). Вивчення вітамінного складу дозволило виявити у яблучному борошні присутність каротину, тіаміну, рибофлавіну, пантотенової та аскорбінової кислот у таких кількостях (мг/кг): 4,0; 0,6; 2,7; 15,4 та 12,8 відповідно.
Опис: Due to their use in feeding farm animals, a significant amount of meat and dairy products can be obtained annually. However, in many processing plants, these valuable feeds are spoiled and destroyed in large quantities. It has been established that dried and ground apple pomace contains 87.0% of dry matter, which consists of 10.8% crude protein, 4.6% crude fat, 22.1% crude fiber, 47.2% BER and 2.1% ash. 1 kg of such pomace contains 10.1 g of calcium and 2.3 g of phosphorus. The analysis of the amino acid composition allowed us to identify all 10 essential amino acids in apple flour, among which valine (3.7 g/kg), phenylalanine (3.3 g/kg), isoleucine (2.3 g/kg), threonine (2.3 g/kg) and leucine (1.9 g/kg) predominate. The micromineral composition of apple pomace flour is also quite indicative. It contains a lot of iron (1002.8 mg/kg), zinc (148.4 mg/kg), manganese (59.6 mg/kg) and copper (27.2 mg/kg). The study of the vitamin composition allowed us to detect the presence of carotene, thiamine, riboflavin, pantothenic and ascorbic acids in apple flour in the following quantities (mg/kg): 4.0; 0.6; 2.7; 15.4 and 12.8, respectively.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12869
УДК: 636.085.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kormova_tsinnict_yabl_vychavok.pdf307,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.