Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12756
Назва: | Динаміка змін показників молока корів за використання препарату «Нутрігал Лів» |
Інші назви: | Dynamics of changes in cows' milk parameters with the use of “Nutrigal Liv” |
Автори: | Вовкотруб, Наталія Володимирівна Vovkotrub, Nataliia Мельник, Андрій Юрійович Melnyk, Andriy Чуб, Олександр Васильович Chub, Alexander |
Ключові слова: | високопродуктивна корова;кормова добавка;раціон;молоко;жир;білок;сечовина;корова;ветеринарно-санітарна експертиза молока;high-productive cow;ration;milk;fat;protein;urea;feed additive;cows;veterinary and sanitary examination of milk |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Вовкотруб Н.В. Динаміка змін показників молока корів за використання препарату «Нутрігал Лів» / Н.В. Вовкотруб, А.Ю. Мельник, О.В. Чуб // Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Сучасний розвиток вет. медицини» (БНАУ, 3 жовтня 2024 р.). - Біла Церква, 2024. – С.24-26. |
Короткий огляд (реферат): | З метою оцінки рівня протеїнового та енергетичного забезпечення тварин, стану здоров’я та метаболічного профілю, а також прогнозування виникнення в корів «хвороб високої продуктивності” доцільно впроваджувати моніторинг молока щодо вмісту в ньому сечовини, жиру, білка та значення співвідношення жир/білок. Відбір проб молока не потребує додаткової фіксації тварин й не завдає їм суттєвого дискомфорту. В ході експерименту було досліджено зміни хімічного складу молока дійних корів української чорно-рябої породи під час згодовування їм гепатопротектора “Нутрігал Лів”. |
Опис: | In order to assess the level of protein and energy supply of animals, their health and metabolic profile, as well as to predict the occurrence of “high productivity diseases” in cows, it is advisable to implement milk monitoring for urea, fat, protein and fat/protein ratio. Milk sampling does not require additional fixation of animals and does not cause significant discomfort. During the experiment, changes in the chemical composition of milk of dairy cows of the ukrainian blackand-white breed were studied when they were fed the hepatoprotector “Nutrigal Liv” |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12756 |
УДК: | 637.12:615.244:614.31 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
dynamika_zmin_pokaznykiv.pdf | 637,84 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.