Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12695
Title: Екстракти рослин як джерело відновників і стабілізаторів у разі зеленого синтезу наночастинок металів і металоїдів
Other Titles: Plant extracts as a source of reducing agents and stabilisers in the green synthesis of metal and metaloid nanoparticles
Authors: Бітюцький, Володимир Семенович
Bityutskyy, Volodymyr
Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana,
Мельниченко, Юлія Олександрівна
Melnychenko, Yuliia
Keywords: фітохімічні сполуки;phytochemical compounds;рослинні екстракти;plant extracts;нанотехнології;nanotechnology;зелений синтез;green synthesis;наночастинки металів;metal nanoparticles;відновники;reducing agents;стабілізатори;stabilisers
Issue Date: 2024
Publisher: БНАУ
Citation: Бітюцький В. С. Екстракти рослин як джерело відновників і стабілізаторів у разі зеленого синтезу наночастинок металів і металоїдів / В. С. Бітюцькмй, С. І. Цехмістренко, Ю. О. Мельниченко // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. ( БНАУ, 3 жовтня 2024 р.).- Біла Церква, 2024.- С. 37–39.
Abstract: Висвітлюється важливість використання рослинних екстрактів у процесах «зеленого» синтезу наночастинок. Біомолекули, такі як алкалоїди, флавоноїди, терпеноїди та фенольні сполуки, діють як відновники і стабілізатори за перетворення іонів металів у наночастинки
Description: The article highlights the importance of using plant extracts in the processes of green synthesis of nanoparticles. Biomolecules such as alkaloids, flavonoids, terpenoids and phenolic compounds act as reducing agents and stabilisers in the transformation of metal ions into nanoparticles
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12695
metadata.dc.identifier.udc: 620.3:547.9:661.7
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ekstrakty_roslyn_yak_dzherelo_vidnovnykiv.pdf1,11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.