Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12669
Назва: Методичне забезпечення формування продовольчої безпеки України
Інші назви: Methodological support for the formation of food security of Ukraine
Автори: Никоненко, Оксана Анатоліївна
Nykonenko, Oksana
Ключові слова: продовольча безпека,економіка країна,теоретичні засади ,формування продовольчої безпеки,методика формування;food security, country's economy, theoretical foundations, formation of food security, formation methodology
Дата публікації: 2022
Видавництво: АГРОСВІТ № 9—10
Бібліографічний опис: Никоненко О.А. Методичне забезпечення формування продовольчої безпеки України / О.А. Никоненко // Агросвіт. — 2022. — № 9—10.— С. 86-92.
Короткий огляд (реферат): Дослідженням встановлено, що для України проблема продовольчої безпеки набуває особливої гостроти, що пов'язано з рядом обставин, які зумовлені як глобальними змінами, так й глибокою і системною економічною кризою, що спричинила масштабний спад виробництва у всіх народногосподарських сферах, у т. ч. і в агропродовольчому комплексі. Як результат значно скоротилися загальні фонди споживання продовольчих товарів, а в окремі роки і запаси деяких продуктів. По-друге, через надзвичайну фінансову напруженість, платіжну кризу, скоротилися реальні доходи більшої частини населення і, як наслідок, обмежилась доступність харчових продуктів для збіднілих верств населення. Скорочення доходів основної маси населення спричинило тенденцію до натуралізації сільського господарства. А останнім часом визріває проблема переорієнтація ресурсів підприємств рослинницької галузі на вирощування технічних культур: ріпаку та сої
Опис: Research has established that for Ukraine the problem of food security is becoming particularly acute, which is connected with a number of circumstances caused by both global changes and a deep and systemic economic crisis, which caused a large-scale decline in production in all spheres of the national economy, including agro-food complex. As a result, the general funds for food consumption decreased significantly goods, and in certain years and stocks of some products. Secondly, due to extreme financial stress, the payment crisis, the real incomes of the majority of the population have decreased and, as a result, access has been limited food products for the impoverished population. A reduction in the incomes of the main mass of the population caused the tendency towards the naturalization of agriculture. And recently, the problem of reorientation of the resources of enterprises in the plant industry to the cultivation of technical crops: rapeseed and soybeans has been maturing
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12669
УДК: 338.439:351.778.2:005.551
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf618,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.