Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12668
Назва: Методичні підходи до оцінки індикаторів продовольчої безпеки країни
Інші назви: Methodical approaches to the assessment of the country's food security indicators
Автори: Никоненко, Оксана Анатоліївна
Nykonenko, Oksana
Ключові слова: продовольча безпека,індикатори,економіка,система;food security, indicators, economy, system
Дата публікації: 2022
Видавництво: Інвестиції: практика та досвід № 9—10
Бібліографічний опис: Никоненко О.А.Методичні підходи до оцінки індикаторів продовольчої безпеки країни.Інвестиції: практика та досвід № 9—10,2022.С.77-83
Короткий огляд (реферат): Досягнення продовольчої безпеки вимагає створення системи цільових індикаторів, що дозволяє обгрунтовувати та приймати дієві управлінські рішення державними органами управління та влади. Об'єктивна оцінка стану та необхідності підтримки продовольчої безпеки держави на високому рівні вимагає використання спеціальних показників, що дозволяє комплексно досліджувати її у динаміці та розглядати у порівнянні із науково обгрунтованими нормами та окремих країн. Продовольча безпека є складовою економічної безпеки, а стан останньої оцінюється об- 'єктивною системою критеріїв, показників і індикаторів, які визначають порогові значення функціонування економічної системи. Тому побудова системи продовольчої безпеки неможлива без створення системи показників та індикаторів, які дозволяють сформувати кількісно-якісні характеристики соціально-економічним явищам і процесам
Опис: Achieving food security requires the creation of a system of target indicators, which allows to substantiate and make effective management decisions by state management and authorities. An objective assessment of the state and the need to maintain the country's food security at a high level requires the use of special indicators, which allows for comprehensive research its dynamics and to be considered in comparison with scientifically based norms and individual countries. Food security is a component of economic security, and the state of the latter is assessed by objective system of criteria, indicators and indicators that determine the threshold values ​​of the functioning of the economic system. Therefore, building a food security system is impossible without creating a system of indicators and indicators that allow for the formation of quantitative and qualitative characteristics of socio-economic phenomena and processes
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12668
УДК: 338.439:351.778.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf146,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.