Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12620
Title: Стійкість сортів сої до несприятливих факторів навколишнього природного середовища
Other Titles: Resistance of soybean varieties to unfavorable environmental factors
Authors: Попович, Олександр Олексійович
Popovich, Oleksandr
Keywords: стійкість;sustainability;соя;soybean;сорт;variety;посуха;drought;холод;cold;хлорофіл;chlorophyll;бали;points
Issue Date: 2021
Citation: Попович О. О. Стійкість сортів сої до несприятливих факторів навколишнього природного середовища: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101"Екологія"/ БНАУ; кафедра загальної екології та екотрофології. Наук. кер. Т. О. Грабовська, доцент.- Біла Церква, 2021.- 55 с.-Церква, 2021.-
Abstract: Визначено посухостійкість рослин сої за методом набубнявіння насінин у осмотичному сольовому розчині, методом пророщування насінин у розчині сахарози (у перерахунку на лабораторну схожість), холодостійкість (у перерахунку на лабораторну схожість), вміст хлорофілу а, Ь,їх суми та співвідношення. За кожним методом присвоєно бали сортам рослин сої відповідно до параметрів. Рекомендовано вирощувати сорт сої Командор через найвищу стійкість серед досліджуваних зразків.
Description: Drought resistance of soybean plants was determined by the method of seed swelling in osmotic saline solution, by the method of seed germination in sucrose solution (in terms of laboratory germination), cold resistance (in terms of laboratory germination), chlorophyll content a, b, their sum and ratio. According to each method, points were assigned to soybean plant varieties according to the parameters. It is recommended to grow Komandor soybean variety due to the highest resistance among the studied samples.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12620
metadata.dc.identifier.udc: 633.34:581.524.3:631.53
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Попович О.pdf590,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.