Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12619
Назва: Оцінка стану ентоморізноманіття в агроценозі гречки
Інші назви: Assessment of the state of entomobiodiversity in buckwheat agrocenosis
Автори: Мороз, Світлана Петрівна
Moroz, Svetlana
Ключові слова: гречка;buckwheat;комахи;insects;вегетаційний період;growing season;індекси біорізноманітності;biodiversity indices;харчова спеціалізація;food specialization
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Мороз С. П. Оцінка стану ентоморізноманіття в агроценозі гречки: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101"Екологія"/ БНАУ; кафедра загальної екології та екотрофології. Наук. кер. Т. О. Грабовська, доцент.- Біла Церква, 2021.- 55 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено таксономічну характеристику комах за рядами, родинами та видами, проаналізовано кількісні показники родин за кількістю особин, їх домінантність та частоту на трьох полях гречки у травні, червні та липні. Розраховано індекси різноманітності Шеннона, Бергера-Паркера, Пієлоу, Менхініка, Маргалефа в усіх агроценозах гречки впродовж вегетаційного періоду. Вивчено та проаналізовано харчову спеціалізацію зафіксованих комах у трьох ділянках у травні, червні та липні.
Опис: The taxonomic characteristics of insects by orders, families and species were studied, the quantitative indicators of families by number of individuals, their dominance and frequency in three fields of buckwheat in May, June and July were analysed. The diversity indices of Shannon, Berger-Parker, Pielow, Menchinik, and Margalef in all buckwheat agrocenoses during the growing season have been calculated. The food specialization of recorded insects in three plots in May, June and July was studied and analysed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12619
УДК: 595.7:633.12:631.95
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мороз С.pdf578,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.